Ким Чен Ун се появи на бял кон в свещена планина: Ще зарадвам света с нещо невероятно!

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун обяви, че ще зарадва цял свят с нещо невероятно

Ким Чен Ун обяви, че ще зарадва света с нова изненада. Лидерът на Северна Корея се появи насред свещената планина в страната, яхнал бял кон. Кадърът обиколи световните медии, а посланието на президента бе доста странно, пише „Гардиън.

„Планирам голяма операция, която ще зарадва целия свят“, твърди Ким, който почерпил сили и вдъхновение в планината. В серия фотоси публикувани от държавната агенция „KCNA“ Ким е показах как язди голям бял кон през снежните поли и гори на планината Пектусан.

„Бидейки свидетели на великите моменти на неговото просветление на върха на планината Пектусан, всички длъжностни лица, които го придружаваха, са убедени, че след този изблик на емоции и радост, ще има голяма операция, която отново ще изуми света и ще направи още крачка напред в корейската революция“, казва още агенцията.

Анализатори отбелязват, че символиката на събитието вероятно е отговорът на Северна Корея срещу международните санкции, наложени заради ядрени оръжия и ракетни изпитания. Друга теория пък гласи, че Северна Корея планира скоро да изстреля ракета в космоса, което трябва да покаже нейната икономическа мощ и технологично развитие.

Интересна подробност е, че и планината и конят са със специална символика в династията Ким. Преди години тук се крие дядото на Чен Ун, който започва да проповядва след това. Баща му също е свързан с планината. Самият Ким Чен Ун винаги я посещава, преди да вземе някои важни решения. Като екзекуцията на чичо му през 2013 година например, или започване на преговорите с Южна Корея и САЩ през 2018 година.

Ким Чен Ун сн. Северна Корея

Ким Чен Ун сн. Северна Корея

Това, което всички се питат, е, какво сега е намислил Ким. Лидерът на Северна Корея може да предложи обединение на двете Кореи с общ съвет, а също и да обяви война на всички. Предстои да видим какво ще избере.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар