Дни преди да издъхне проф. Юлиан Вучков написал…

Гласувайте за статията

Той не дочака най-успешната си книга в кариерата му

Броени дни преди да напусне този свят, проф. Юлиян Вучков е завършил последния си роман за Тодор Живков.

Припомняме, че проф. Юлиан Вучков издъхна на 83-годишна възраст. За жалост изтъкнатият публицист и телевизионен критик не можа да дочака премиерата на изданието си „Истинският Тодор Живков”.

проф. Юлиан Вучков

Той не дочака най-успешната си книга в кариерата му

Върху документалния роман за бай Тошо, проф. Юлиан Вучков работеше през последните 6 месеца от живота си. Това е близо 200-страничeн том, в който разказва за най-дългогодишният управник на България. Книгата е прелюбопитна и си струва да се прочете.

Авторът я определя като „документален роман”. Предвидена е да излезе малко преди 10 ноември, навръх 30-годишнината от началото на т.нар. преход. Проф. Юлиян Вучков успял да завърши документалния си роман за Тодор Живков само няколко дни преди да издъхне.

Последната книга на професора излезе в понеделник на книжния пазар. Уви, той не доживява да види отпечатана творбата си, за която приживе споделяше, че ще е най-успешната в кариерата му.
Припомняме, че на 22-и септември той почина внезапно след масивен инфаркт дни след като предал ръкописа, пише blitz.bg.

Междувременно стана ясно, че книжното богатство, с което разполагаше приживе професорът, ще бъде предоставено на народа. Брат му обяви, че ще предостави книгите на Столичната библиотека.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар