Шеф Андре Токев не е на себе си

Гласувайте за статията

Той е на седмото небе от щастие

Водещият на „Ловци на храна“ шеф Андре Токев не е на себе си.

Наскоро той гостува в студиото на „Преди обед“. Кулинарят сподели със зрителите на bTV личните си преживявания по време на снимките на предаването за кулинарен туризъм в далечна Бразилия.

На около 10 000 километра от България журито на „Master Chef“ е разбрал щастливата новина, че е станал дядо. Екзотичното пътуване, свързано с опознаването на различната култура, нови продукти и вкусове. То е било изпълнено с много емоции около появата на новия живот в семейството му.

шеф Андре Токев

Той е на седмото небе от щастие

Известният бразилски готвач Chef Гуга Роша (Guga Rocha), който изследва кулинарните традиции на индианците, е бил първият, който е поздравил Андре. „Моите дъщери бяха голяма мотивация в живота ми. Сега внучката ми Ема-Мари е голяма мотивация и забава.“, сподели шеф Андре Токев.

Кулинарят показа на зрителите на bTV първия си досег с богатството на продукти и традиции от цяла Европа, събрани на пазара на Сао Пауло. По-нататък кулинарят се впуска в опознаване най-популярната напитка със своя приятел Йордан Дъбов. Заедно с кафе експерта на световно ниво, кулинарят ще разбере какво се крие зад една чаша от ароматната напитка. Те ще изследват историята, традициите в отглеждането и приготвянето. Предстои да посетят специализирани ферми и ще опитат от най-скъпите сортове в света.

Шеф Андре Токев споделя, че е впечатлен от толерантността на бразилците, която е усетил при всеки контакт с тях, дори и спрямо противниците на напрегнат футболен мач. Според него южният народ оценява високо всичко красиво и интересно, независимо от неговия произход. Интересен факт е, че родината на възприеманите като традиционни за България продукти – домати, краставици, чушки и тиквички, всъщност е Бразилия. Разбира се, там разнообразието на сортове е огромно и вкусовете им са различни.

Шеф Токев даде пример с краставица, която отвътре изглежда като киви, доматите растат на храсти, а местните сервират ребра от риба, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар