Доналд Тръмп предупреди Ердоган: Оставете кюрдите на Асад!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп предупреди Ердоган да остави кюрдите на Асад

Президентът Доналд Тръмп предупреди Ердоган, че няма да позволи да използва ситуацията в Сирия, за да разчисти личните си сметки с кюрдската общност. Американският държавен глава даде да се разбере, че няма да толерира ситуация, при която Турция напада мирно население и рискува сигурността на целия регион, при положение, че там са останали близо 1000 американски войници

„САЩ има готовност да нанесе тежки икономически санкции на Турция, ако президентът Ердоган не спре с инвазията“, заяви американския президент. Ироничното е, че той самият даде зелена светлина на турския държавен глава миналата седмица.

В реч от Белия дом, Тръмп заяви, че САЩ е приключила мисията си в Сирия и са готови да напуснат. Той допълни, че оставя Ердоган сам да проведе своята операция в Сирия, както намери за добре. А САЩ оставя кюрдите сами да се оправят с турския президент.

От Анкара едва изчакаха да чуят последните му думи, когато бе даден старт на операцията. Иронията е, че ден по-късно Тръмп пак се обърна на 180 градуса. И заяви, че ще съсипе турската икономика, ако се наложи.

Като отговор на тези негови действия, Ердоган обяви, че не се притеснява от действията на Тръмп и ще защитава страната си както намери за добре.

В резултат на това Тръмп увеличи митата за турската стомана. И спря търговските преговори и наложи санкции на отбраната и енергетиката. Той предприе тези действия, след като получи критики от републиканци и демократи, че е дал зелена светлина за турска операция срещу кюрдите.

Доналд Тръмп остави Сирия в ръцете на Ердоган сн. Уикимедия

Доналд Тръмп с нови санкции срещу Ердоган сн. Уикимедия

Що се отнася до Ердоган, президентът заяви, че няма да се поддаде на натиска и напомни на Европа, как може да приключи всичко. Междувременно Тръмп пак се прочу. И заяви, че Турция трябва да оставите кюрдите на Асад, тъй като са в Сирия, а не нейна територия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар