Димо Алексиев харчи парите от "Маскираният певец" в чужбина!

Един от участниците в „Маскираният певец” Димо Алексиев удължи лятото си и отпраши за Италия. На 6 октомври звездата от „Откраднат живот” бе засечен на Терминал 1 на летище София, бързащ да хване полет на нискотарифна компания. [caption id="attachment_606722" align="aligncenter" width="200"]Димо Алексиев Димо Алексиев замина в чужбина[/caption] Алексиев бе с неизменните си два различни чорапа. Дали избирането им или нещо друго го бе забавило, но актьорът успя да се качи почти в последния момент на полета си.

Въпреки че бе избрал евтин билет, той си бе поръчал услугата приорити, която гарантира експресно обслужване, без чакане на опашка за качване в самолета. Явно Алексиев е решил да си подари малко почивка след участието си в „Маскираният певец” и преди сериозните снимки за „Откраднат живот”, в който се завръща.

Според вестник „Уикенд” хонорарът за всяко участие в „Маскираният певец” е по 15 000 лева за всеки един концерт, в който участва. В 9 страници на договора с написани клаузи за организацията на предаването, задълженията и отговорностите на двете страни, пространно са описани всички права и наказания в случай на издънка. Конфиденциалността и анонимността на участниците в „Маскираният певец” са от ключово значение за предаването. Те се съгласяват да бъдат под постоянна охрана, осигурена от изпълнителния продуцент, да бъдат сами в репетиционните зали и снимачното студио, като не се допуска присъствието на лични мениджъри, секретари, асистенти и роднини. За да се опази тайната на самоличността на всеки участник и от съображения за сигурност, всеки един от тях е съпровождан от координатор и охранители, осигурени от продукцията. Изпълнителите са придружавани дори, когато ходят до тоалетната, пише в чл.9 от договора им. Абсолютно се забранява разговора на участниците с когото и да било от екипа. В случай, че изпълнителят не се яви навреме за репетиции или снимачен ден, без да е налице уважителна причина, той дължи неустойка от 10 лева за всяка минута закъснение. Същата глоба важи и при напускане на репетиции или снимки по-рано от предвиденото. За неявяване на репетиции участниците се наказват с 1000 лв., а за отсъствие от снимки олекват с 5000 лв. Продуцентите на продукцията са се застраховали и при употреба на алкохол или наркотици. Ако участник се появи в зашеметено състояние, наказанието му е 1000 лв., а ако неадекватният му вид провали снимачен ден, глобата е 5 хилядарки. Орлин Горанов, Мариана Попова и Дани Милев отказали да участват по различни причини. На един парите му се сторили твърде малко, друг имал поети и други ангажименти, които не можел да жертва заради предаването.