Нещо страшно се случва със Стефан Софиянски

Гласувайте за статията

Бившият кмет на София почти се е прегънал на две

Едва ли бившият градоначалник на София – Стефан Софиянски, е предполагал, че някога ще му дойде подобно нещо до главата.

Запознати издават, че напоследък Стефан Софиянски се придвижва все по-трудно. Той е закъсал сериозно с краката и едва намира сили да слиза от личния си автомобил.

Стефан Софиянски

Бившият кмет на София почти се е прегънал на две

През последните няколко години екс седесарят все по-рядко се появява в публичното пространство. Очевидно спокойният начин на живот не му се отразява подмладяващо, а тъкмо обратното.

Освен че ходи сгънат почти на две, Стефан Софиянски е неузнаваем и в лице. Въпреки коренната промяна във външния му вид столичани все още разпознават бившия градоначалник на София. Те се спират да го поздравяват уважително с „Добър ден“. Той също не подминава добронамерените граждани и не отказва да размени по няколко изречения с тях.

Заедно с екипа му работят по създаването на нова Конституция

Макар да е в пенсия, политикът продължава да живее активно. Той бе засечен да паркира стария си автомобил в центъра на столицата, след което се отправи по задачи. Първо премина през близък клон на голяма банка, после се отби до пощата, а накрая се насочи към личния си офис, където разработва проекти за бъдещето на България със свои съмишленици.

Последното, върху което Софиянски сподели, че се е фокусирал, е създаването на нова Конституция, тъй като настоящата по негови думи била овехтяла и неадекватна за времето, в което живеем.
Между политическите дела седесарят се опитвал да не пренебрегва и задълженията си на дядо.

Някои уикенди той отделял за забавление с внуците си. Любимото място за семейни сбирки на фамилията от години е село Поручик Чунчево, Добричко. Именно там фамилията на Стефан Софиянски притежава частно имение. Средната му дъщеря Ива, която е съпруга на сина на Васил Божков – Антон, също издава, че с мъжа си и децата предпочитали селския уют пред който и да е луксозен хотел.

Изминалото лято прекарали именно край басейна в бащиния ѝ чифлик. Стефан обичал да вижда къщата си пълна и се надявал и на още внучета. Въпросът известно време бе болезнен за него. Припомняме, че през 2015 г. трагедия почерни цялото семейство, след като най-голямата от трите му щерки – Елена, загуби първородния си син Камен на едва 5-месечна възраст, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар