Стана ясно в чии ръце ще отиде родната къща на Веселин Маринов

Гласувайте за статията

Певецът е категоричен, че дори земята да се срути, няма да я продаде

Вече е ясно в чии ръце ще отиде родната къща на Веселин Маринов в родния му Полски Тръмбеш.

Запознати издават, че след кончината на баща му, имотът пустее.
Изпълнителят на „Горчиво вино“ загуби баща си преди година и половина. Съвсем скоро след това майка му пострада тежко – счупи си таза и стана трудно подвижна.

Веселин Маринов

Певецът е категоричен, че дори земята да се срути, няма да я продаде

Заради постоянните му ангажименти из цялата страна за Веселин Маринов бе невъзможно да пътува често до родното си място, за да бъде в помощ на болната си майка. Поради тази причина той я настани в дом за възрастни хора. Домът се намира само на няколко километра от София. Запознати издават, че певецът я посещава често.

В момента в семейната къща в Полски Тръмбеш не живее никой. А Веселин Маринов избягва да се връща там, защото прекрачи ли прага, спомените за покойния му баща засядат като буца в гърлото му.

„Доскоро си мислех, че ще съм абониран за майка и татко. Че винаги ще свети прозорецът и в късните нощи ще ме чакат с гозбите, покрити с вестник. След баща ми този двор опустя… Когато беше жив, имахме най-красивата асма на света. Но от година и половина никой не я е поглеждал – няма грозде, няма листа, нищо… Сега имам страх да идвам в този дом. Често сънувам баща ми в двора, гол до кръста, с една сламена шапка“, изплака наскоро любимецът на няколко поколения.

Певецът признава, че е смятал, че е абониран за родителите си и те винаги ще го посрещат

Макар да няма намерение някога, на старини например, да се завърне в Полски Тръмбеш, Маринов категорично се е зарекъл, че няма да се раздели с построената от баща му къща. Брат му също нямал претенции към имота. Затова ще го наследи племенницата му.

„В града имам останала една племенница. В градината си е засадила зарзават. Тя ще наследи къщата. Брат ми е съгласен, каза ми: „Каквото кажеш, това ще стане“. Ако ще земята да се срине, няма да продам бащината къща“, призна наскоро Веселин Маринов.

Макар доскорошните стопани вече да ги няма, символът на къщата – лимоновото дръвче, продължава да живее край входната врата и да ражда плодове. „Лимонът е толкова важен за нашата къща и семейство, колкото са били важни и родителите ми, и всичките ми спомени от онова време.

След смъртта на татко лимонът е жив и не показва никакви индикации да се предава. Това дръвче сега е единствената причина аз да се връщам от време на време“, с горчивина признава певецът, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар