Тайнствените огнени топки над Чили – извънземни?

Гласувайте за статията

Тайнствените огнени топки над Чили може да се окажат дело на извънземни

Тайнствените огнени топки, които бяха заснети над Чили тази есен, може да се окажат извънземни. Това предполагат учени, които твърдо отхвърлиха версията за метеорити.

На 25 септември тази година, над остров Чилое, в Чили, бяха заснети странни огнени топки, които минават над него.

В социалните мрежи веднага започнаха спекулации за паднали метеори, а имаше и твърдения, че става дума космическа огнена топка. Мнозина смятаха, че това е много голям метеор, от който са паднали парчета и са предизвикали някои местни пожари, пише порталът „Vais“.

Наскоро обаче властите в Чили опровергаха предположенията, че става въпрос за метеори. Учени са направили изследвания около мястото на пожарите и не са забелязали никакви доказателства, че огънят е причинен от паднали космически тела или метеорити.

Геолозите от националния институт по геология и минно дело в Чили, в събота съобщиха официално, че метеоритите не са причина за пожарите. Въпреки това, пред журналисти те признали, че огненото кълбо, което е било заснето да прелита над Чили, да е било метеор. И просто появата му да е съвпаднала с местните пожали.
Астрофизикът Джонатан Макдауъл от университета Харвард пък заявил, че вероятно все пак става дума за метеорит.

Въпреки това някои учени неохотно потвърдиха, че може да се касае и за извънземни или за НЛО. Не е тайна, че над Чили доста зачестиха появите на странни светлини и летящи обекти в последните месеци. А нито властите в Чили, нито други местни страни са провеждали тестове на нови военни самолети в този момент.

И докато учените не изключват версията за НЛО, други се опитват да намерят по-рационално обяснение. А именно — огнените кълба, които са видени да минават над острова, да са части от космически боклук.

Странните топки над Чили - извънземни? сн. Туитър

Странните топки над Чили – извънземни? сн. Туитър

Астронавтите твърдят, че в земната орбита има милиони частици от разрушени сателити, космически апарати, военни самолети и други. И макар повечето от тях да падат в океаните и по-безлюдни области, не е изключено някои от тях да се окажат и в по-населени области. И да нанесат неочаквана щета.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар