Топ климатологът Георги Рачев направи стряскаща прогноза за октомври Преглеждания: 1351

Изглежда се задава сериозно засушаване
0
Оценете този post

Изглежда се задава сериозно засушаване

Топ климатологът Георги Рачев направи своята прогноза за октомври, от която на мнозина им настръхнаха косите.

Георги Рачев посочи, че сняг вече е паднал в канадска Аляска, както и в Норвегия. „Сняг може да вали през октомври месец и в България и в София, но това става веднъж на десетина години. Сняг не изглежда засега да има, но е възможно все пак от Димитровден да дойдат първите снеговалежи“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Георги Рачев.

Георги Рачев
Изглежда се задава сериозно засушаване

„Ние си оставаме в хубаво прекрасно време все пак, което продължава от края на юли месец. Към нас обаче идва студен фронт. Ще се образува циклон в района на Италия и той ще се премести в България. При нас ще е в четвъртък.

Температурите ще паднат от 28 градуса до 16 градуса. Дамите ще почувстват първия дъх на сериозната есен. Иначе в момента е чудесна и златна есен“, каза Рачев.

„Октомври месец, както вече казах, към този момент не обещава сняг“, заяви той. „Към 8-и октомври се появи възможност за пореден средиземноморски циклон, който може да доведе валежи. Циклонът „Лоренцо“ нас не ни засяга, което е хубаво, той отива към Великобритания. Всички са трогателно единодушни, че в България валежите ще бъдат нормални. Има спорове обаче колко ще е топло“, каза климатологът.

„Прогнозата на Европейския център е, че температурите ще са с градус, градус и половина по-високи от нормалното. Прекрасно време“, добави експертът. „Според прогнози на американски климатолози времето за декември, януари и февруари също е ясно. Над цяла Европа ще е много по-топло. В България температурите ще бъдат половин или един градус над нормата за това тримесечие“, коментира Георги Рачев.

„Много е сухо в България и продължава засушаването. Все пак да кажем. Чака ни топла зима в Европа, а за България – нормална зима. Валежите ще бъдат около нормата“, смята климатологът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.