Бомба: Емил Кошлуков си разчиствал сметките с уволнения от БНТ! Преглеждания: 2520

Емил Кошлуков зачести с уволненията от БНТ, напрежението в телевизията ескалира
0
5/5 - (1 vote)

Емил Кошлуков си разчиствал сметките с уволнения от БНТ!

Кореспондентът на БНТ в Берлин и бивш председател на СЕМ Мария Стоянова е освободена от шефа на БНТ Емил Кошлуков, съобщи Клуб Z.

Емил Кошлуков
Емил Кошлуков зачести с уволненията от БНТ, напрежението в телевизията ескалира

Припомняме, че тя беше в медийния регулатор през 2017 г., когато Кошлуков кандидатства за първи път за шефското място в националната телевизия.

Тогава Стоянова зае категорична позиция против кандидатурата му заради политическата му обвързаност като депутат, а и като програмен директор на националистическата Алфа. Тя постави под въпрос и качествата му за този пост.

Съкращаването на Стоянова се оказа без обичайното тримесечно предупреждение. Което предизвика скандал сред журналистическата колегия в германската столица.

Според източници от София реалната причина за уволнението на Стоянова е именно позицията й срещу Кошлуков, докато е била в СЕМ.

Закриването на кореспондентски пункт в Берлин само година, след като е открит, е необичайно. Още повече, че това става буквално в навечерието на германското председателство на ЕС.

Припомняме, че един от най-големите скандали бе уволнението на спортният журналист на БНТ Камен Алипиев. Той беше изгонен от Кошлуков, защото… нямал официален кетап за образованието си.

Решението на Емил разбуни духовете и дори много негови колеги не скриха възмушението си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.