Принц Хари рискува живота си (Херцогът тръгна по стъпките на майка си Даяна)

Гласувайте за статията

Принц Хари мина през минно поле

Принц Хари рискува живота си. Херцогът на Съсекс тръгна по стъпките на покойната си майка – принцеса Даяна. Той сложи бронежилетка и защитна козирка, за да мине през частично разчистено минно поле, съобщава „Дейли Мейл“.

Принц Хари тръгна между предупредителните знаци по тесен разминиран коридор на активно минно поле в Дирико, Ангола. Преди това херцогът на Съсекс помогна за дистанционно взривяване на мина. Всичко това напомни за постъпката на майка му Даяна. Месеци преди трагичната й смърт през 1997-ма година и 22 години преди сина си, принцесата на народа работи по същата мисия.

Даяна също прекоси активно минно поле в Ангола. Паметната нейна снимка от Африка обикаля световните медии и днес. Изображението е направено през януари 1997-ма година и става една от най-емблематичните снимки на принцесата, починала през август същата година.

Хари не премина точно по същия маршрут като майка си, тъй като сега там се намира оживена улица с магазини и училища, тъкмо благодарение на Даяна. Въпреки това символиката се запазва.

През 1997-ма Даяна се застъпи за каузата за ликвидирането и забраната на противопехотни мини. Именно в град Уамбо, където мина майка му, Хари ще посети ортопедичната болница. В нея Даяна се срещна с пострадали от мини пациенти.

„Резултатите, които имаме сега, се дължат на приноса на Даяна. Когато през 1997-ма година посети Ангола и се разходи през току-що изчистено минно поле, принцесата привлече вниманието на целия свят към проблема. Покойната принцеса беше ангажирана и с различни благотворителни кампании и посвети живота си на редица значими каузи“, заяви Валдемар Гонкалвес Фернандес от благотворителната организация „Halo“.

Промяна на историята

Това е особено значимо събитие за 35-годишния принц, който в момента е на 10-дневно турне в Африка със съпругата си Меган Маркъл и сина им Арчи. Хари отбеляза, че посещението на майка е помогнало „за промяна на хода на историята“.

Принц Хари мина през минно поле сн. Инстаграм/ sussexroyal

Принц Хари мина през минно поле сн. Инстаграм/ sussexroyal

„Мините са нелечим белег от войната. Чрез изчистването на противопехотните мини можем да помогнем на тази общност да намери мир, а с мира идва възможност! Освен това можем да защитим разнообразната и уникална дива природа, която разчита на красивата река Куито. Тази река и тези диви животни са вашите природни дадености и ако се грижите, ще ви донесат неограничени възможности в икономиката, съобразена с природата“, заяви Хари, предават от blitz.bg.

Принцеса Даяна на същата мисия преди 22 години сн. Инстаграм/ sussexroyal

Принцеса Даяна на същата мисия преди 22 години сн. Инстаграм/ sussexroyal

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар