Последни новини за Джок Полфрийман

Последни новини за Джок Полфрийман
5 (100%) 1 vote

Ето какво възнамерява да направи Джок Полфрийман

Джок Полфрийман се подготвя да напусне България. Той вече се е снабдил със самолетен билет за Австралия. От понеделник е готов и пасаванът

Пред Нова тв той сподели, че билетът вече е купен, а от понеделник има и паспорт.

Той има и влязла в сила забрана за напускане на България. Междувременно Пол Фрийман твърди, че има забрана и да влиза в родината ни. Той заяви, че е длъжен да напусне страната.

„Наложена ми е 5-годишна забрана за влизане в България“, обясни австралиецът в национален ефир.

Върховният касационен съд ще заседава на 23 октомври по този казус и тогава ще трябва да реши дали да бъде преразгледано делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

Това стана ясно, след като във вторник главният прокурор Сотир Цацаров депозира искане за възобновяване на производството по условно предсрочно освобождаване на австралиеца и спиране изпълнението на постановеното му условно предсрочно освобождаване.

Искането на главния прокурор Сотир Цацаров е обосновано от два мотива. Единият се отнася до това, че според прокуратурата има необходимост за отвод на двама от съдиите взели решението да пуснат Полфрийман 8 години преди изтичането на присъдата му.

Другият е, че според обвинител номер едно, въпросните съдии са в конфликт на интереси. Те са обвързани с Българския хелзински комитет, който само преди години издигна номинацията на Джок в категорията за наградата „Човек на годината“, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар