Активистката Грета Тунберг жертва на невероятна гавра (Синът на бразилския президент се подигра с нея)

Гласувайте за статията

Младата активистка Грета Тунберг стана жертва на потресаваща гавра

Детето — активист Грета Тунберг стана жертва на потресаваща гавра. Младото момиче, което обикаля света и протестира в защита на климата и околната среда, бе оскърбена публично от сина на бразилския президент Жаир Болсонаро.

Наследникът на президента Едуардо Болсонаро публикува в Туитър скандална статия, която твърди, че фондацията на Сорос стои зад активистките изяви на Грета. Той сподели и снимка, на която момиченцето яде във влак, а през прозореца я гледат гладни деца.

„Ти открадна тяхното детство“, написа Болсонаро в социалните мрежи. Снимката привлече вниманието на милиони потребители. И много скоро се разбра, че е фотошоп. А самият Болсонаро получи публичен шамар за гаврата с момичето.

Истинската снимка на Грета е правена във влак в Дания, а край нея има гора. Детето се храни с плодове и лека храна, а снимката е озаглавила „Обяд в Дания“. На другия кадър обаче, който се оказа напълно фалшив, Грета седи във влак, а отвън я гледат гладни деца. Покъртителна снимка, а обидното послание към нея възмути всички.

Болсонаро използва младото момиче, за да защити действията на баща си относно изгарянето на горите в Амазония. Както е известно, президентът се намери под прицела на световната общественост след поредица от скандални гафове.

Публикацията на Болсонаро-младши възмути и сенатор Елисиана Гама. Тя ръководи комисията за сътрудничество с чужди страни. Тя заяви, че публикацията е крайно безотговорна и ще прецени внимателно, дали да разгледа молбата му за поста посланик на Бразилия в САЩ, съобщават бразилските медии.

Грета Тунберг стана жертва на абсурдна гавра сн. Туитър

Грета Тунберг стана жертва на абсурдна гавра сн. Туитър

Семейство Болсонаро в последните дни предизвиква само възмущение с действията си. Те ясно показват пълно незачитане към елементарни етични норми. Президентът на Бразилия се подигра по-рано с Бриджит Макрон, като я сравни с маймуна. А преди това заяви, че няма да спре пожарите в Бразилия и в Амазония, защото гората била твърде много.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар