Професор Вучков отказал да се лекува

Гласувайте за статията

Професор Вучков е можел да се спаси, но отказал лечение

Любимата жена на проф. Юлиан Вучков – Диана Душкова, си го прибра на небето на Деня на Независимостта. Телевизионната легенда издъхна на 83-годишна възраст няколко часа преди последното си предаване. Дъщерята на писателя Атанас Душков почина на 63 г. на 10 юни 2017 година.

Двамата се събраха на стари години, макар искрата между тях да е прехвръкнала още като млади и изкараха цяло десетилетие заедно до смъртта й. Тя също получи инфаркт, а от тогава водещият до последно плачеше, че не може да преживее загубата.

професор Вучков

Снимка: Блиц

Единственото спасение за разсейването от черните мисли бе работата – в последно време е написал две книги, а корицата на едната е трябвало да снима вчера (понеделник). Освен това води тричасовото си предаване „Времена и нрави“ всяка неделя по Евроком. Така трябваше да бъде и на 22 септември от 20 ч., като за празничното издание бе поканил естрадната легенда Маргарита Хранова. Но късният неделен следобед се оплакал от болки в кръста и гърдите, чувствал се схванат.

Обадил се на момчето, което го гледа в последните четири месеца, откакто здравето му се разклатило. Виктор пристигнал и се обадили на познат доктор от Военна болница, пише „Телеграф“. Той пристигнал с екип и линейка, но Вучков отказал да го вземат в здравното заведение с мотива, че му предстои да си води предаването, пък болката ще минела някак си.

Не след дълго време положението му се влошило и последвало повторно обаждане до медика. Тогава професорът е взет в линейката, но пътя за болницата е починал. От ВМА потвърдили пред „Телеграф“ за смъртта на любимия критик, но отказали да съобщят повече подробности за случая, предават от Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар