Официално: Телевизия ВВС поиска прошка от принц Хари! (още подробности)

Официално: Телевизия ВВС поиска прошка от принц Хари! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

ВВС се извини на принц Хари!

Британската телевизия BBC се извини на принц Хари за това, че не го е предупредила за снимка, която се появи в телевизионния и онлайн канала им. На фотоса се вижда как той е с опрян пистолет до главата а надписът гласи „расистки предател“.

принц Хари

ВВС поиска прошка от принц Хари

Фонът е още по-фрапиращ, като той прилича на разпънат на кръст и е нарисувана кървава свастика. Снимката е публикувана от неонацистка група през август миналата година. Това е само няколко месеца след като Хари и Меган Маркъл се венчаха.

BBC показаха фотоса по телевизията и след това той се появи в онлайн платформата им. След репортажа, 19-годишният студент Майкъл Шевчук от Лийдс се е признал за виновен по няколко обвинения.

Той е потвърдил, че направил снимката, на която е изписана фразата „ще се видим скоро, национален предател“ и е обвинен в заговор за тероризъм и притежание на терористични материали, сред които книги за Ал Кайда и Наръчник за бялата раса.

Британската правителствена агенция Ofcom отхвърли искането на Хари снимката да бъде премахната.

Според тях, BBC не е нарушила по никакъв начин авторските права. „BBC направиха балансирано решение като включиха изображението в своите канали и след това го премахнаха два дена по-късно, когато публичният интерес намаля“.

Те добавят, че такъв вид снимки, които са свързани с терористична пропаганда, представляват интерес за обществото и си има лимити, които трябва да бъдат спазвани при публикуването им. Според Ofcom, BBC са направили точно това.

Говорител на принц Хари казва, че принцът е приел извинението на телевизията, но добавя, че „Негово Величество си запазва мнението, че вместо да предлагат платформа на такъв вид снимка, е трябвало тя да бъде само описана, за да не се дават идеи на зложелатели“.

Принц Хари се ожени за Меган Маркъл през април миналата година. Тя е със смесен произход като майка й е афроамериканка, а баща й е представител на бялата раса. Според експерти, точно това е била причината да бъде направена такъв вид снимка, наричана от някои „опит за тероризъм“.

Източник: tialoto.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар