Кремена Халваджиян направи нещо неочаквано! (виж тук)

Кремена Халваджиян направи нещо неочаквано! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Кремена Халваджиян се върна към челото след толкова години!

Лична и професионална история е част от написването и изпълнението на завладяващата музикална тема на най-новия сериал „Пътят на честта“. Музиката е дело на световно признатия български композитор – Виктор Стоянов.

Кремена Халваджиян

Кремена Халваджиян отново хвана любимото си чело

А основната солова партия е изсвирена на виолончело от стилистката на „На кафе“ Кремена Халваджиян, която е завършила музикално образование с този инструмент.

Преди 25 години си отива бащата на Кремена – известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този момент тя прибира виолончелото си и се зарича никога повече да не свири.

В мига, в който тя чува музиката за „Пътят на честта“, който тръгна по Нова телевизия, остава без думи. Виктор и съпругът на Кремена Халваджиян и продуцент на сериала – Маги Халваджиян, й предлагат тя да изсвири основната солова партия.

В началото тя твърдо отказва, но след дълги убеждения от страна на двамата накрая се съгласява да се впусне в това предизвикателство.

„Кремена е невероятен музикант и това си личи. В началото беше много притеснена дали ще се справи след такава дълга пауза. Но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно!“, хвали я Стоянов.

Виктор Стоянов е професионалист, признат на световно ниво в музиката,  бивш заместник-министър на културата и директор на Софийска филхармония.

Работил е по музиката на много филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри – Crysis II, заедно с екипа на световно известния композитор Ханс Цимер.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар