Жоро Бирмата и баща му взели заем от Братя Галеви за нелегалните цигарени фабрики

Гласувайте за статията
Арестуваният Георги Станоев – Малката Бирма, и семейството му вложили над 20 млн. лева в контрабандния бизнес

Арестуваният в Дубай след едногодишно издирване чрез системата на Интерпол Георги Станоев – Малката Бирма, и семейството му са ползвали финансиране от други знакови гангстери за изграждането на 4-те нелегални фабрики за цигари, които бяха разкрити миналото лято – пише в. „Уикенд“.

Според източник на изданието нелегалните цехове за производство на цигари в Сапарева баня, Горна Оряховица, плевенското село Ясен и в Тутракан са стрували над 20 млн. лева, а част от парите са дошли от осъдените за рекет и пране на пари, но офейкали от правосъдието дупнишки мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов. Бившите барети са в неизвестност от май 2012 г. и според оперативни данни се укриват в Дубай. Именно в Емирството бе арестуван преди дни Георги Станоев при опит да отлети от летището.

Според оперативна информация, Малката Бирма се е срещал в Дубай с Братя Галеви и е търсил съдействието им за проблемите си с правосъдието. Галеви обаче не са били ятаци на Станоев-младши, който бил отседнал в дома на друг издирван аферист – Иван Танев.
Съмненията, че Братя Галеви са замесени в нелегалния цигарен бизнес идват от местонахождението на една от фабриките – тази в Сапарева баня край Дупница – отбелязва изданието.

Картата ни Интерпол за издирването на Станоев

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар