Борис и Радев с тържествени послания за Деня на независимостта: Гордейте се с миналото и се борете за бъдещето си!

Гласувайте за статията

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха тържествени послания по повод Деня на независимостта

Президентът на България Румен Радев и премиерът Бойко Борисов почетоха с тържествени послания Деня на независимостта. Двамата държавници днес са ангажирани с тържествата по повод 111-тата годишнина на България, но все пак намериха време да отправят поздравления и през социалните мрежи.

Борисов първи отправи честитките, като написа следното:

„Честит празник! Обявяването на независимостта е едно смело и значимо събитие, с което българският народ се гордее! Постижение, сложило край на дългия път към националното освобождение, за което много достойни българи са се борили. 111 години след този смел политически акт, ние продължаваме развитието на страната ни по европейски, следвайки идеалите за свобода и независимост. Нека да бъдем по-уверени в нашите възможности и по-единни в нашите действия, както са били нашите достойни предци.“

Няколко часа по-късно и президентът Румен Радев сподели свое послание до българската общественост:

„На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент. Днес сме изправени пред своя собствен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред преминава през също толкова значими предизвикателства, очакващи своето решение. И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба. Нека с разум и самочувствие да работим за изграждането на модерна България. Честит празник!“.

Борисов и Радев с послания за деня на Независимостта сн. Интернет

Борисов и Радев с послания за деня на Независимостта сн. Интернет

Тържествата днес са най-активни във Велико Търново, където е и прочетена прокламацията за независимост, само 30 години след освобождението на страната. Особено големи тържества се подготвят още и в Пловдив и София, които също изиграват ключова роля за акта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар