Времето се побърка! Вижте какво се случва в Румъния

Температурите в някои райони паднаха под нулата
0

Температурите в някои райони паднаха под нулата

Времето се побърка и причини апокалипсис в северната ни съседка Румъния.

Запознати издават, че в Румъния температурите вчера сутрин, са били под нулата.

В село Жосени, намиращо се в северния окръг Харгита вчера сутринта са измерени минус 4,2 градуса по Целзий. Отрицателни стойности са отчетени и в няколко други селища в окръга.

Румъния
Температурите в някои райони паднаха под нулата

Дежурният синоптик от Регионалния метеорологичен център в Трансилвания – Нарчиса Милиан заяви за „Аджерпрес“, че най-ниската измерена температура вчера, е била в Жосени. В Миеркуря Чук, където обикновено е най-студено пък, са измерени минус 3,9 градуса, предава БТА.

Синоптикът коментира, че температурите са по-ниски от средните стойности за този период. Въпреки това не е регистриран рекорд. Специалистът уточнява, че в предишни години в окръг Харгита е било още по-студено по това време на годината.

Милиан уточни, че понижението на температурите се дължи на проникването на много по-студен въздух от север на фона на ясното небе. Жителите на Харгита са свикнали с подобни температурни стойности. Заради ниските температури в тази част на Румъния, в много апартаменти е било включено локалното отопление, отбелязва Аджерпрес, пише pik.bg.

У нас такива екстремни промени във времето не се очакват. Синоптиците прогнозират, че след краткото захлаждане и няколкото дъждовни дни, отново ще се радваме на щедро слънце.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.