Лекар разкри колко живот остава на Михаел Шумахер

Гласувайте за статията

Терапията, на която се подложи пилотът е все още непозната за широката медицинска общественост

Медик направи горещи разкрития за състоянието на Михаел Шумахер и прогнозира колко живот му остава още.

Става въпрос за светилото в неврохирургията – Ерих Ридерер, който се счита за най-добър в тази сфера в Европа.

Михаел Шумахер

Терапията, на която се подложи пилотът е все още непозната за широката медицинска общественост

Специалистът е категоричен, че лечението, на което се подлага Михаел Шумахер, не лекува, а само подобрява общото му състояние. Той обяви доста тъжна новина. Ридерер твърди, че продължителността на живота на хората, попаднали във вегетативно състояние, каквото е на пилота от „Формула 1“, варира в период от около 8 години. Той припомни, че Шуми в момента кара шестата си година в такава кондиция.

Както е известно, преди дни финландецът Йохан Фронен също се изказа по темата. Той обяви, че това, че легендарният пилот е в съзнание, не означава абсолютно нищо за неговото възстановяване.

„Терапията, на която се подложи Михаел Шумахер е все още непозната за широката медицинска общественост. Едва шестима души са били третирани с нея. И винаги се касае за коронарен байпас. Ако наистина се окаже, че то помага за подобрение на състоянието на сърцето му, това е много добра новина, защото ако то е в добра кондиция, здравето също се подобрява“, каза Ридерер.

„За съжаление, това лечение няма никакво влияние върху неврологичното му състояние. Аз лекувам хора в такова положение от над 40 години и за жалост при тях не можем да говорим за излекуване, а само за подобряване на общото им състояние.

Продължителността на живота им варира в зависимост от грижите, които се полагат за тях. Обикновено се касае за живот в период от около осем години в такова вегетативно състояние. Но предполагам, че за г-н Шумахер се полагат възможно най-добрите грижи, така че той сигурно е в по-добър вид от повечето пациенти с такава диагноза“, заключи неврохирургът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар