Ебру Нил Айдън (Сема от „Сълзи от Рая“) направи горещи разкрития за ролята си в сериала

Ебру Нил Айдън (Сема от „Сълзи от Рая“) направи горещи разкрития за ролята си в сериала
3.5 (70%) 6 votes

Последният ѝ филм е игралният Taş (Камъкът)

Актрисата Ебру Нил Айдън, която влезе в ролята на майката на двама синове в семейство Сояр в „Сълзи от Рая“ – Сема, направи горещи разкрития за сериала.

Актрисата е родена е на 7 август 1965 г. в Агръ. Тя е известна театрална актриса и режисьор. Дипломира се в Университета Хаджетепе в Анкара. Преди това Ебру Нил Айдън изучава изобразително изкуство в Университета в Улудаг.

Ебру Нил Айдън

Последният ѝ филм е игралният Taş (Камъкът)

От 1990 г. работи в Държавен театър на Диарбекир в продължение на 6 години. От 1996 г. се подвизава и в Държавния театър на Анкара. Прави голяма кариера в театъра с почти три десетилетия стаж и участва в редица постановки.

Сред най-известните са Макбет, Зорда от Шекспир и Рожденият ден на Жоко (Joko’nun Doğum Günü). В телевизията се снима също много често. Обича да съчетава театъра с екрана и да се превъплъщава в сложни и проблематични образи. Смята, че влага част от себе си във всеки от тях и с удоволствие интерпретира всеки нов герой, който ѝ възлагат.

Актрисата обича да се превъплъщава в сложни и проблематични образи

В България са излъчени няколко сериала с нейно участие. Освен „Сълзи в рая“, където я гледаме в ролята на Сема Сояр, преди това я участва в „Сезони на любовта“ като Нермин. Там си партнира с Толгахан Сайъшман (Ийт от „Сега и завинаги“), Серенай Саръкая (Мира от „Кварталът на богатите“) и Айшегюл Гюнай (Айтюл от „Сега и завинаги“). Впоследствие участва и в „Север юг“ (Kuzey Güney) като майката на Симай (Хазар Ергючлю – Ейлюл от „Кварталът на богатите, Джансу от „Висше общество“).

В „Север юг“ има епизодична роля, а сериалът се оглавява от Къванч Татлъту (Бехлюл от „Забраненият плод“, Джесур от „Искрите на отмъщението“, Халил от Двама завинаги, Мехмет от „Перла“) и Буура Гюлсой (Вурал от „Пепел от рози“, Толга от „Незабравима, Мурат от „Горчиво, сладко, кисело“).

Последният ѝ филм е игралният Taş (Камъкът). В него играе заедно с Жале Аръкан (Моника от „Сезонът на черешите“), Мухамет Узунер (Ариф от „Времето лети“) и Бесте Кьокдемир (Мелексима от „Великолепният век: Кьосем“).
Ебру Нил Айдън е омъжена за известния турски актьор и сценарист Гьокхан Актемур, пише zdravni.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар