Горещи новини за лечението на Михаел Шумахер

Гласувайте за статията

Оказва се, че не е провеждано лечение на мозъка му

Появиха се горещи новини за лечението на седемкратния световен шампион във „Формула 1“ – Михаел Шумахер.

Припомняме, че в продължение на няколко дни, той бе в парижката болница „Жорж Пампиду“. Първоначалната информация, която бе разпространена по случая гласеше, че е бил подложен на лечение на мозъка със стволови клетки.

Михаел Шумахер

Оказва се, че не е провеждано лечение на мозъка му

Именитият германец продължава да бъде лекуван след зловещия ски-инцидент в курорта Мерибел. Той се случи преди пет години и половина.
Професор Мишел Пюсо е част от екипа, грижил се за Михаел Шумахер. Той е и един от най-големите специалисти при леченията със стволови клетки.

Той разкри, че не му е провеждано лечение на мозъка, защото уврежданията му в тази област са необратими. Оказа се, че е било лекувано сърцето на германеца.

„Без да говоря конкретно за състоянието на пациента и без да съм запознат на 100%, е много трудно да дам точна прогноза за изхода от лечението му. Но като знам екипа, който се занимаваше с него, както и мястото, на което се проведе цялата терапия, мога със сигурност да заключа, че не е бил лекуван мозъкът му, а сърцето“, обяви Мишел Пюсо.

„Едва наскоро имаше опити да се лекуват мозъчни увреждания със стволови клетки. Първоначалните резултати бяха интересни, но впоследствие проучванията замряха.

За съжаление, пациентите с мозъчни увреждания във вегетативно състояние или в полусъзнание (б.р. – в каквото е Шумахер), са с необратими наранявания и клетките никога няма да могат да се възстановят“, посочи професор Пюсо.

Той твърди, че в парижката болница „Жорж Пампиду“ е било лекувано сърцето на Шумахер – срещу евентуални възпаления, а също така е вероятно да е бил третиран и срещу костни заболявания, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар