Климатологът Георги Рачев разкри чака ли ни люта зима (Вижте прогнозата му)

Климатологът Георги Рачев разкри чака ли ни люта зима (Вижте прогнозата му)
3.5 (70%) 2 votes

Според професорът няма да се сбъдне информацията на британските медии, че ще ни връхлети Звяра от изтока

Професор Георги Рачев обори предупреждението на британските медии от преди  дни, че тази зима ще е най-лютата и студена от 30 години насам заради нахлуването на ветрове от изток, които ги наричат Звяра на изтока.

Въпреки това не се очаква мека зима, нито пък по-топла от обичайното. Такива са прогнозите водещите американски и китайски станции за времето в Европа.

За радост мяна да ни връхлети Звяра на Изтока

Националната агенция за океаните и атмосферата твърди, че зимния период, който ни очаква ще е с 1-2 градуса по-топъл. Това не значи, че ще ни се разминат периоди, в които температурите ще паднат до минус 10-15 градуса, предупреждава климатологът.

Професор Рачев казва още, че ще продължим да се радваме на топло септемврийско време. Предвиденото захлаждане от началото на следващата седмица може да се отложи. Но все пак учениците, които ще тръгнат в понеделник на училище да си носят връхни дрехи защото температурите в столицата могат да паднат до 18 градуса.

Но последните данни сочат, че в първия учебен ден може да е слънчев и топъл с градуси до 24.

Повече от 40 дена не е падал дъжд и периодът се оказа сух и с по-високи градуси. И през следващите дни се очаква време с валежи под нормата и слънчеви дни. Но през идващите седмици е желателно да падне дъжд, за да овлажни изсъхналата почва, предават от Блиц.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар