Михаел Шумахер най-после в съзнание след операцията (Последни новини)

Гласувайте за статията

Михаел Шумахер е буден и ще бъде изписан съвсем скоро

Михаел Шумахер е буден, в съзнание и ще бъде изписан съвсем скоро. Пилотът от „Формула 1“ бе подложен на революционно лечение в Париж, след ски инцидент преди години. Автомобилният състезател повече от 6 години прекара в пълна изолация. Той трудно комуникирал и се придвижвал с инвалидна количка.

Шумахер обаче е на път да получи втори шанс след терапия със стволови клетки. Бе му направена операция и вливане на системи, а той вече е по-добре.

Сестра от болницата „Жорж Помпиду“ в Париж споделила пред вестник „Ле Паризиен“, че той е буден. „Да, той е на терапия при мен. И мога да ви уверя, че е в съзнание.

Германецът, който претърпя почти фатална мозъчна травма във френските Алпи през 2013 година, трябва да бъде изписан днес.

Той вече бе посетен от бившия шеф на Ферари Жан Тод в парижката болница, твърдят източници. Той е прекарал почти 45 минути с Шумахер, преди да се оттегли и да го остави да почива.

По всяка вероятност Шумахер ще бъде настанен в Лозана, където има имение. Именно там той прекара последните шест години. Съпругата му Корина ликвидира немалка част от семейните активи, за да финансира лечението му. Тя дори продаде частния им самолет, за да осигури допълнителни средства за терапията.

Новата операция дава надежда на семейството Шумахер да се подобри. Синът му Мик, който също е състезател във Формула 1, също е бил на посещение на баща си преди изписването му.

От 2014 година екип от най-добрите специалисти се грижи за пилота в дома му в Швейцария. Дори бе взето решение да се преустрои жилището, за да се осигури адекватна терапия за шампиона.

Към днешна дата семейството му продължава да пази личния си живот в тайна. Почти никаква информация за него не се оповестява публично.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар