Ако Невена Коканова беше жива, щеше да се разплаче от щастие

Гласувайте за статията

Актрисата не можа да дочака да види дъщеря си булка

Ако една от най-големите български актриси Невена Коканова беше жива, щеше да се разплаче от щастие.

Единствената дъщеря на първата дама на българското кино Невена Коканова, е минала под венчилото. Теодора, известна с фамилията на баща си Любомир Шарланджиев, вече се представя и води по документи като Митова.

Невена Коканова

Дъщерята на Невена Коканова

За жалост обаче, покойната ѝ майка не доживя да я изпрати до олтара, нито да се запознае със зет или да гушне внуче. Макар Теодора да е далеч от сферата на изкуството, продължава да се стреми името ѝ да не потъва в забрава. За щерката на Невена Коканова се знае, че се занимава с доходоносен бизнес с дърводобив, който процъфтявал. Известно време се говореше, че наследницата на голямата актриса се подвизава отвъд границите на България. Истината е, че заедно със съпруга и сина си живеят в страната.

Родената през 1974 г. дъщеря на голямата актриса в публичното пространство е известна и като една от ковчежничките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя е завършила икономика и след като напуска Сараите, се замогва. Освен мастит бизнес, щерката на Коканова придобива и два просторни мезонета в столичния квартал „Изток“. Апетитните имоти разполагат с гаражи и мазета. С дърводобив Тейчето, както я наричат близките ѝ, се захванала, когато разпродала имуществото на майка си и натрупала нужния капитал.

Въпреки че познава баба си само от снимки и от разказите на Теодора, внукът на Невена Коканова е наследил изцяло таланта ѝ. Малкият Калоян вече се увличал по театъра и с интерес изучавал всички роли на великата актриса, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар