Меган и Хари отново сгафиха, отсвириха кралицата в Балморал

Меган и Хари направиха пореден гаф. Дни след като бяха порицани за полетите с частни самолети, двамата са заявили, че няма да посетят кралицата в Шотландия, тъй като бебето им не може да пътува и е прекалено малко. Пренебрежителният отказ на кралската покана, може и да не е засегнал кралицата, но оскърби поданиците й. И много от тях скочиха срещу съпрузите, че се държат крайно обидно спрямо монарха. Особено с нелепото извинение, което поднесоха. Вестник "Дейли мейл" дори направи класация на издънките им само за това лято. Ето и десетте най-големи гафа на кралската двойка.

1. Раждането

Още през май Меган Маркъл заяви, че ще роди у дома, във ваната, в присъствието на акушерка и медицинска сестра. В крайна сметка обаче заради усложнения прекара два дни в частна болница, където роди детето си. При това отказа да го покаже през първите няколко дена, с мотива, че не е кралица и не е родила принц. В крайна сметка обществото успя да наложи своето и тя се принуди да покаже малкия Арчи на всички.

2. Срещата с Тръмп

В началото на лятото херцогинята на Съсекс отказа да присъства на официална вечеря с Доналд Тръмп. Тя се оправда, че майчинството я възпрепятства да се срещне с президента на САЩ. Като американска гражданка тя прояви известно неуважение според изданието. Но като част от кралското семейство, които отправиха поканата, това бе явно пренебрежение към протокола. Само дни по-късно обаче Меган се чувстваше вече достатъчно добре, за да е част от кралския паради да се появи на балкона. И това бе само първият от гафовете й, които подразниха мнозина.

3. Гафът на "Уимбълдън"

Миналата година Меган посети "Уимбълдън" с Кейт Мидълтън и се запозна с правилата на поведение и дрескода. Тази година обаче, тя реши сама да отиде и да гледа мач на Серена Уилямс... по дънки. Според правилата на клуба, такова облекло е недопустимо, но Меган държеше да я третират като обикновен човек. Въпреки че не успя да седне в кралската ложа, тя се настани във ВИП сектора, който за нейно удобство бе изпразнен. А после, защото е принцеса забрави на всички да я снимат и фотографа й гонеше всички зрители надалеч.

4. Кръщенето на Арчи

Кръщенето на принц Арчи се оказа преломния момент, в който британците започнаха наистина да се настройват срещу Меган. Херцогинята и съпруга й заявиха, че са обикновени хора, които не смятат, че е нужно обществото да знае нещо повече за детето им или за това, кои са негови кръстници. Списъкът така и не бе публикуван, цялата церемония мина без камери, а Меган удържа на своето. В обществото обаче я заклеймиха, че след като живее на гърба на британците и данъците им.

5. "Вог"

Този път дори херцозите на Кеймбридж се обидиха, въпреки че не си позволиха коментари. Меган изненадващо обяви, че от няколко месеца е работела по септемврийския брой на списание "Вог", докато уж в същото време бе отдадена на детето и затова отказваше публични ангажименти. Тя отказа да застане на корицата на списанието, тъй като според нея това би било показно позьорство. Коментарът, макар и непреднамерен засегна Кейт Мидълтън, която преди години се съгласи да е лице на един от броевете на модната библия. И дори бе на корицата му. В списанието си Меган включи всички жени, на които се възхищава, но умишлено или не пропусна най-важната дама за британците - кралицата. Хари пък взимаше интервю по повод проблемите на околната среда и неволно обиди брат си. Той заяви, че многото деца замърсяват околната среда, затова с Меган ще имат само две. А повечето деца биха били във вреда на природата. И неволно засегна Уилям, който има точно три деца.

6. Частни самолети

11-дневната ваканция на Меган и Хари до Ница и Ибиса им коства страшно много критики. А поводът бяха именно забележките на принца за опазване на околната среда, чрез използване на по-малко частни самолети. В следващия момент, той направи колосален гаф, като при пътуване в Холандия заяви, че така иска да защити семейството си. И допълни, че през 99 % от времето си използва търговски полети. Проверки показаха, че след сватбата едва 60% от полетите на Хари са граждански. През останалото време ползва частни самолети. [caption id="attachment_602630" align="aligncenter" width="300"]Гафовете на Меган и Хари нямат край сн. You Tube Гафовете на Меган и Хари нямат край сн. You Tube[/caption]

7. Семейни войни

Лошият имидж на Меган се дължи и поради факта, че е разделила Уилям и Хари. Кейт и Уилям дори отказаха да останат с нея под един покрив по време на пътуването до Шотландия. Така или иначе херцозите на Съсекс не посетиха семейния замък, но е факт, че Меган губи сериозно позиции пред семейството. Двамата братя избягват съвместни обществени ангажименти, а освен това Меган упорито изолира Хари от неговия приятелски кръг, за сметка на нейния. Мнозина от британците я сочат с пръст и за кризата в кралското семейство.

8. Изолацията на Томас Маркъл

Меган публично прекрати отношенията с баща си Томас Маркъл. Огорченият родител заяви, че дъщеря му не просто го държи далеч от неговия внук, но и отказва всякакви контакти с него. Той многократно я моли за прошка, но херцогинята остана непоклатима. Но напоследък именно на провинилия се дядо започват да съчувстват всички, а не на нея.

9. Гафът с образованието

Томас Маркъл не е човек, който търпи да го пренебрегват и Меган бе уличена в лъжи и лицемерно поведение. Хари също. Баща й бе човекът, който я уличи, че лъже за образованието си и как работела непрекъснато, за да си плаща обученията. "Лично платих цялото образование на Меган, стажа й в Аржентина, както и пътуванията й в Испания и Англия. Не обичам лицемерието и искам просто да се знае истината", каза още той. И обеща да покаже и доказателства.

10. Кралицата и Балморал

Въпреки че се очакваше да гостуват на британския монарх още на рождения ден на Меган, оказа се, че херцогинята въобще не е виждала кралицата от кръщенето на сина си. И дори по-рано. В публичното пространство се появи информация, че Елизабет е организирала чаено парти на снаха си и искала да поговорят за поведението й пред обществото. Меган обаче се скри в Италия и Франция по време на рождения си ден. А дни по-късно официално отхвърли кралската покана. С извинението, че малкият Арчи е твърде малък, за да пътува. С което вече засегна и поданиците на кралицата.