Америка колонизира Сибир? (Планира ли се климатичен туризъм заради катаклизмите?)

Гласувайте за статията

Америка може да колонизира Сибир

Сибир се колонизира от САЩ? Американското издание“ Huffington Post“ публикува статия със заглавие „Забравете колонизация на Марс, всички ние можем да се преместим в Русия, когато светът се затопли“. И лансира идеята, че Америка трябва да започне с програма за климатичен туризъм.

Иначе казано, американците да се подготвят за заминаване в Сибир, ако климатът там омекне достатъчно, за да живеят нормално.

Според автора Елиа Кабанов Русия е огромна. Тя е два пъти по-голяма от Канада и едва 30% от територията й е обитавана от хора. Затова и той предлага американците да се преместят към Сибир, когато времето в други части на планетата стане неописуемо горещо.

Въпреки че в момента Сибир е едно от най-негостоприемните места в света, според учените от центъра на НАСА, в Лангли и изследователите от Красноярск, това ще се промени. През 80-те години на века ще има покачване на температурите, повишаване на количеството на валежи там и подобряване на условията за заселване в района.
Очаква се температурите през януари да се качат с 3,4 до 9,1 градуса. А през юли от 1,9 до 5,7 градуса. Също така количеството валежи също може да се покачи и условията да се подобрят там.

В статията не са забравени и проблемите — наводнения от топящите се снежни шапки по планините, лошата инфраструктура, ограниченото селско стопанство. Но също така американския журналист припомня, че климатичната миграция е чудесен начин Русия да си възстанови генофонда.  И руската популация. Тъй като докладите от ООН прогнозират, че населението на страната ще падне от 143,9 милиона на 132,7 милиона до 2050 година.

САЩ се размечтаха за колонизация на Сибир сн. pixabay.com

САЩ се размечтаха за колонизация на Сибир сн. pixabay.com

Единственото, на което авторите от „Huffington Post“ не дават гласност е, какво ще се случи с животинския свят, който обитава Сибир в момента. Районът е природен резерват за животински и растителни видове, които вече не се срещат другаде. А появата на човека със сигурност ще ги унищожи, рано или късно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар