Ураганът „Дориан“ най-силният в историята (Стихията унищожи Бахамите и се насочва към САЩ)

Гласувайте за статията

Ураганът „Дориан“ се очертава най-ужасната стихия в историята

Ураганът „Дориан“ официално е една от най-ужасните и разрушителни стихии в историята на бурите. Той бе класифициран с най-високата — 5 степен на опасност, а разрушителната му мощ продължава да расте.

След като пропусна Вирджинските острови, ураганът се насочи към Бахамите, където нанесе опустошителни поражения. над 13 000 жилищни домове са унищожени, а остров Гранд Бахама фактически бе под вода. Съборени са електропроводи, едно дете се е удавило, а в САЩ бе обявена евакуация на крайбрежните щати.

Джорджия, Флорида, Южна Каролина са били евакуирана заради предупрежденията за „опасни за живота“ метеорологични условия. Отделн от това има съмнения, че може да засегне и други щати. Президентът Тръмп и съветниците му нарекоха бурята „чудовищна“ и призоваха всички граждани да се запасят с храна и вода, а онези, които имат възможност да напуснат направо щатите си.

По ирония на съдбата, ураганът за втори път ще нанесе най-големи разрушения във Флорида. И пак там се намира и лятната резиденция на президента. Въпреки задаващата се огромна заплаха, в социалните мрежи коментират, че дори природата е срещу Тръмп, щом всяка есен бурите опустошават имението му във Флорида.

Иначе мощта на „Дориан“ е наистина смъртоносна. На Бахамите са унищожени домове, яхти, диги, лодки са обърнати, изкоренени са дървета, а кадрите са потресаващи. Най-ужасното е, че стихията продължава да набира скорост. И става все по-голяма и разрушителна. Снимки показват, че той ще достигне първите брегове на Америка със сила от над 250 километра в час. Метеоролозите се надяват, че след първия удар силата му ще отслабне. Смята се, че това е вторият най-разрушителен ураган в историята на САЩ, който удря страната след 1935 година. През 2005 ураганът „Уилма“ също достигна пета степен. А през 1980 година ураганът „Алън“ удари Мексико и Тексас, като развиваше скорост от 260 километра в час, но не успя да я запази и на сушата.

Ураганът Дориан с разрушителна сила сн. You Tube

Ураганът Дориан с разрушителна сила сн. You Tube

С над 300 километра скорост на вятъра се е отчел и ураганът „Патриша“ 2015, но когато стига до сушата, скоростта му драстично пада.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар