Близки на Васил и Жоро Илиеви купуват имоти от Цветан Василев

Гласувайте за статията

Братовчеди на Васил и Жоро Илиев купуват имоти от скандалния банкер Цветан Василев

Проверка на „България днес“ установи, че братовчеди на Васил  и Жоро Илиеви са напазарували имоти от фирма от кръга на Цветан Василев. Става въпрос за имоти от фирма „Пирин голф пропъртис“.

Прокуратурата установи, че чрез кредити и десетки кухи фирми, банкерът беглец е източил сумата от 3 милиарда лв от банката. Голяма част от фирмите, чрез които е извършена аферата, са регистрирани в София.

Една от тях се намира на столичната улица „Хубча“ 8. Там е седалището и на скандалната „Пирин голф пропъртис“, от която роднини на братя Илиеви са напазарували имотите си.

Източници на подземния свят споделят, че легалният бизнес на убитите братя е бил наследен от техни братовчеди. Йордан Илиев е главен играч. Той има медицинско образование, но никога не е работил като лекар. След създаването на ВИС-2 става доверено лице на Жоро Илиев.

Той поема бизнеса с извозване на боклука. Освен това успява да спечели и апетитни обществени поръчки, свързани с доставката на автобуси на градския транспорт и обслужване на линиите.

След смъртта на двамата братя, позициите на ВИС -2 се разклащат. По съвет на експерти, братовчедите на братя Илиеви се насочват към бизнес с водноелектрически централи и закупуване на парцели за изграждането им.

Коментари чрез Facebook

коментара

4 коментара to “Близки на Васил и Жоро Илиеви купуват имоти от Цветан Василев”

 1. Вельо

  сеп. 02. 2019

  дали на василев не му свършват паричките и сега да е в трескави и отчаяни опити да продаде останалите му имоти ..голям цирк

 2. Росен

  сеп. 02. 2019

  „От фараона Цветан Василев“ е най-правилно да се каже!

 3. Златко

  сеп. 03. 2019

  Това не са имоти на фараон Цветан Василев! Тези имоти са закупени с парите на вложителите в неговата пирамида КТБ, с които той е разполагал като лични средства! И голяма част от тях Василев открадна със себе си, когато избяга като мишка в Сърбия!

 4. Тренчи

  сеп. 04. 2019

  Всичко, което престъпника Цветан Василев и семейството му притежават е придобито с крадените пари на хората от пирамидата КТБ и трябваше много отдавна да бъде отнето в полза на държавата!

Добавете коментар