Компанията "Самсунг" представи своята визия за Земята след 50 години

Технологичния гигант "Самсунг" представи визията си за Земята и светът след 50 години. Международният концерн излезе с публична концепция, която обявиха пред широката общественост. Резултатът е от проучванията на екипи учени и футуристи, които разкриват, как си представят света през 2069 година. А ние ще ви представим 10-те най-забележителни идеи, които компанията смята да развие, за да постигне този образ реално.

1. Подводни магистрали.

Според учените, мрежа от канали и тръбопроводи ще осигурява по-бързо и удобно движение под вода. А хората ще пътуват с невероятна скорост от Англия до Европа и дори до Африка или САЩ.

2. Подземни небостъргачи

Представете си гигантските въздушни кули, но... надолу. Предвижда се новото строителство да се изгражда надолу под земята, а не над нея. И в тях ще може да се работи.

3. Самопочистващи се домове

Както вече можем да си направим сами електроцентрала у дома и да ползваме слънцето и вятъра за ток, така в бъдеще ще имаме и самопочистващи се къщи. Единственото, което не става ясно е, дали ще разчитаме на роботи, или самото изграждане на жилищата ще бъде от панели, които ще се самопочистват, пише "Дейли мейл". Едно обаче е ясно — домът ви ще почиства сам докато спите, или сте на работа през деня.

4. Хотели в Космоса

Кой каза, че космическият туризъм е невъзможен? Ричард Брансън вече организира туристически полети до Луната. Какво пречи да се изгради почивна станция близо до "Мир" и да се посещава от туристи със совалки. Уикендът на Марс вече не е само фантазия.

5. ЗD печат на органи

И тук вече "Самсунг" заявяват много сериозно присъствие. Компанията разработва и в момента такива принтери, така че изработването на органи ще бъде още по-модернизирано в бъдеще.

6. Бързи храни от насекоми

Ауч! Лично на нас идеята не ни се нрави, но в Китай и Индия вече са се насочили към този хранителен отрасъл. Ако ви се похапва карамелизиран скакалец, хлебарка или скорпион на клечка, в Пекин и Мумбай могат да ви ги предложат.

7. Летящи автобуси и таксита

Край на трафика и задръстванията по пътищата. Да живее въздушния трафик! Със сигурност ще стигаме по-бързо до работа, но е друг въпроса, колко полезно ще бъде за околната среда.

8. Импланти, които в реално време следят нашето здраве

Илон Мъск вече започна с подобна кампания. Няма да е изненадващо, ако тя се превърне в световен въпрос, при това на държавно ниво. [caption id="attachment_601968" align="aligncenter" width="300"]Самсунг обявиха своята идея за света след 50 години сн. Samsung Самсунг обявиха своята идея за света след 50 години сн. Samsung[/caption]

9. Куидич

Да, магическия спорт, за който пише Д.К.Роулинг е на път да се превърне в хит и в реалния свят. Но вместо на метли, играчите най-вероятно ще са качени на въздушни дъски. [gallery ids="601972,601971,601970,601969"]

10. Интерактивно кино

В новите филми ще може да участвате самите вие или да се почувствате действително част от преживяването. С очила за виртуална реалност и виртуални стаи това е напълно възможно. Можем само да завиждаме на фенките на Брад Пит, които успеят да сбъднат мечтата си. И да бъдат на мястото на Анджелина в "Мистър и мисис Смит", в тази версия на филма.