Ново 20: Калин Терзийски стана… веган! (още подробности)

Гласувайте за статията

Калин Терзийски отново шашна, сега пък стана веган!

„Дами и господа, представям ви своя син – книгата „Вълнения“. Така започна писателят Калин Терзийски представянето на новото си произведение, сборник с есета, които не иска да нарича разкази, на Алея на книгата във Варна.

Калин Терзийски

Калин Терзийски удиви всички, мина на веганство

Текстчетата са написани по конкретни поводи в последните десет години.

„Пишех така: оглеждам се, погледът ми търси, попада, извършва се странна и невероятна реакция между външно за човека събитие и човешкия ум.

И аз сядах и написвах за час малък етюд, къс поезия без рими. После го забравях“, обясни на присъстващите писателят психиатър, цитира вестник „България Днес“.

Терзийски сподели и че единствената му дъщеря Калина не ревнува от това, че нарича произведението си „мой син“.

„Тя ще става журналист и знае силата на думите. Много се радвам за детето ми. То ще ме задмине и дано го направи, нали това е смисълът на еволюцията“, заключва мъдро Терзийски, който от половин година вече сам готви, разбира се, по вегански рецепти.

Кога и как е решил да спре нормалното хранене и да се превърне във веган, не е ясно, но от него знаем, че можем да очакваме и неочакваното. Към момента Калин продължава да живее с жена си Ивана Генова, която неведнъж подлуди с изневерите си-

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар