Палатът на Косьо Самоковеца се продава за 8 млн. лева

Гласувайте за статията
Замъкът на покойния гангстер Косьо Самоковеца в Боровец пустее от години

Тузарският палат на застреляния в Амстердам през декември, 2003 г. наркобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца в зимния курорт Боровец се продава от вдовицата Ангелинка – пише в. „Уикенд“. От няколко седмици имението е сложено на тезгяха в специализирани сайтове за покупко-продажба на луксозни имоти – отбелязва изданието.

Внушителният имот, имитиращ замък, бе построен приживе от Косьо Самоковеца, който го ползваше като лична резиденция. Триетажната сграда е строена изцяло от естествен камък, покривът е меден, а подовете и мебелите са изработени от орех. Цената на имота, обявена от вдовицата Ангелинка, е 8 млн. лева. Преди време тя бе заложила имението в родна банка и е твърде възможно финансовата институция да търси нов купувач на замъка. Местни жители свидетелстват, че имението от години е необитаемо и се руши.

Изданието припомня, че Косьо Самоковеца бе зрелищно разстрелян от наемен убиец от Холандия на площад „Дам“ в Амстердам на излизане от бутик за бижута с любовницата си Цеци Красимирова. При покушението манекенката бе ранена и претрпя множество операции. Холандският килър бе осъден на 15 години затвор, но така и не можа да се разкрие кой е поръчителя на мократа поръчка. Говори се, че холандеца е идвал няколко пъти в България и е поддържал връзки с босове от мафиотската групировка СИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар