Наследниците на Чочо Владовски се съдят за имотите му (Всичко за драмата)

Гласувайте за статията

Наследниците на Чочо Владовски не могат да се разберат на апартаментите му

Тежка съдебна битка поведоха роднините на Чочо Владовски заради семейното наследство. След трагичната смърт на певицата Лия Лабел, дъщерята на Трошан Владовски и Сия от „Тоника”, синът на Чочо Владовски се оказа единствен наследник на фамилията.

Нелепа катастрофа отне живота на Лия преди година и половина. Само на 31 години момичето загина заедно с годеника си в САЩ.

Превишена скорост стана причина двамата да се забият в стена и да загинат на място. След трагедията, Сия се затвори в себе си и единственото, което я утешаваше, бе да слуша песните на дъщеря си.

Чочо Владовски

Снимка: ХотАрена

Междувременно, съвсем доскоро в клана Владовски се водеше битка за наследствените имоти на Чочо и Трошан. Става дума за апартамент от 120 квадрата в столичния квартал „Лозенец”, оценен на над половин милион лева и студиото на Чочо от 40 кв. метра.

Проблемът беше, че право на претенции към имота има и последната жена на Чочо — Светлозара. Двамата нямат брак, но живееха на семейни начала и имат син.

Владовски призна момчето, но така и не се разходи с нея до гражданското, а след смъртта му Светлозара предпочела да държи детето далеч от роднините на мъжа си, включително и от чичо му.

След като през 2006 година Владовски загина от диабет едва на 50 години, семейството му поведе истинска война за наследството му. За апартамента в „Лозенец” претендирала и вдовицата на Чочо, с която останала да живее в него и след смъртта му.

Казусът се оказа още по-заплетен, тъй като Трошан и съпругата му Сия са обявени за „невъзвращенци” от соц режима, след като бягат от България.

Родителите на Чочо и Трошан – Антоанета и Христо пък се принудили да спасяват семейните имоти като ги припишат само на Чочо.

Те дори не предполагали, че режимът на Живков ще падне и синът им може да се завърне спокойно в България някой ден. Но дори и след 1989 година не си направили труда да разделят имотите си между синовете си, пише „България днес“.

Двамата братя пък се разбирали прекрасно и никой не мислел за делби. Но Чочо издъхнал на 50 години и оставил сираче новородената си рожба от Светлозара.

Тя продължила да живее в общия им дом, като вдовица на Чочо. Брат му Трошан завел дело, за да получи своя дял, а Сия съчетавала пътуванията си до България с търсене на адвокати по имотно право, които да представляват Трошан в битката за имоти.

Преди дни съдебната сага най-после приключи и хепиендът е за брата на Чочо и съпругата му. Магистратите решили Светлозара да обезщети живия брат с 60 000 лв, но семейството съвсем не радва на победата си.

Загубата на дъщеря им Лия съкруши и Трошан и бившата му съпруга. „Животът ни завинаги е променен”, казва певицата.

Тя все пак не се предава, а след смъртта на дъщеря си търси помощ от приятели, за да издаде на пазара албума й „Love to the Moon” с пет неиздадени песни.

Отделно, основа и музикална стипендия, а първия чек получи талантът Амир Кели на тържествена церемония в Холивуд, предават от Hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар