Президентът на Бразилия Болсонаро пак шокира: Местните племена ограничават развитието ни!

Гласувайте за статията

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро продължава с простотиите

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро губи все повече позиции пред световната общественост. Лидерът от Латинска Америка първо се издъни с твърденията, че не може да спаси горите на Амазония, а и не смята да ги пази. Сега се нахвърли срещу местните племена и заяви, че местните племена ограничават икономиката и развитието на страната. А освен това са част от световен заговор срещу Бразилия.

Болсонаро се срещнал във вторник с губернаторите на щатите, които управляват райони с амазонски гори. Той чул как се оплакват от резерватите за туземци, твърдейки, че пречат на развитието.

Болсонаро заявил, че много от резерватите са разположени стратегически и това е уредено от трети страни. Но не уточнява кои чуждестранни страни могат да се замесят, пише

Президентът заявил още, че коренното население не говори на португалски, но са завладели цели 14% от територията на страната.

Болсонаро на няколко пъти настояваше за освобождаване на страната от местни жители, както и тяхното принудително интегриране в обществото. Идеята му е да се развият земеделието и минното дело. Твърденията му са, че ще бъде от полза за хората, които живеят там, пише  tocka.com.mk.

Жаир Болсонаро се превърна в най-скандалната политическа личност, надминавайки дори Доналд Тръмп. Той заяви многократно, че световните политици нямат право да се месят в суверенитета на страната. Поводът бяха обвиненията, че нарочно е причинил запалване на тропическите гори, за да освободи повече земеделски площи.

Болсонаро, освен това успя да унижи първата дама на Франция Бриджит Макрон. В колаж, в който сравняват Бриджит и съпругата му, той се подигра на съпруга й с думите „Хахахаах, не унижавайте човека“.

Болсонаро сн. Уикимедия

Болсонаро сн. Уикимедия

Реакцията на френския президент беше, че той публично порица Болсонаро, но изрази надежда Бразилия скоро да си намери друг президент. По-умен от този. И много по-културен, тъй като поведението му е повече от неприемливо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар