Няма да повярвате какво направи Емил Кошлуков

Гласувайте за статията

В БНТ се е разиграла малка драма

Мнозина не могат да повярват какво направи Емил Кошлуков.

На една от обичайните летучки на БНТ, която Емил Кошлуков оглави неотдавна, се е разиграла мини драма.

Витомир Саръиванов, който точно преди една година оглави спортната редакция, е обявил, че напуска медията. Това се е случило след решението на Емил Кошлуков, Сашо Йовков да поеме новосформиращата се дирекция „Спорт“.

Емил Кошлуков

В БНТ се е разиграла малка драма

Миналата седмица стана ясно, че веднага след встъпването си в длъжност, Емил Кошлуков е внесъл предложение пред Управителния съвет за създаване на дирекция „Спорт“. Номиниран за неин директор съответно е Сашо Йовков.

Припомняме, че той бе съперник на Кошлуков в конкурса за най-горещия стол в БНТ. Вчера Саръиванов прекъснал отпуската си, за да отиде на обичайната оперативка и да съобщи на колегите си, че не се вижда в новата програмна схема.

Думите му изненадали всички присъстващи и най-вече Сашо Йовков. Двамата „динозаври“ в спортната журналистика по принцип са колеги и приятели от години. Йовков се опитал да убеди Витомир да не напуска. Обиденият, че повече няма да е директор Саръиванов обаче му подал стола си и му пожелал да началничества от него.

Витомир Саръиванов бе назначен за главен продуцент на продуцентски център „Спорт“ към дирекция „Информация“ миналата година, на 2 август. Той зае мястото на Методи Манченко. Преди това Саръиванов бе на същата позиция в Би Ти Ви.

Допреди да се яви на конкурса за директор на БНТ, Сашо Йовков пък бе в редакторския екип на спортния отдел.
След оперативката вчера Витомир Саръиванов се е сбогувал с колегите си, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар