Самолет лети празен 200 км заради Кейт и Уилям (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Евтиният полет на Кейт и Уилям вреден за околната среда

Самолет лети 200 км без пътници заради Кейт и Уилям. Само преди няколко дни семейството на принц Уилям бе заснето от пътници да се отправя към пътнически самолет от Норуич до Абърдийн. Освен, че се возят с ниска тарифа, на пътниците направило впечатление, че семейството само пренася целия си багаж от летището към самолета.

Имайки предвид, че Меган и Хари летят с частни самолети, а полетите им струват по 20 000 паунда, това вбеси британците. Оказва се обаче, че полетът на Кейт и Уилям може да е бил евтин, но не и екологичен.

Ръководството на авиокомпания „Флайби“ е наредило самолет да лети без пътници 200 км, за да може принц Уилям и семейството му да пътуват с машина с нейното лого, а не с това на шотландската компания, която извършва полетите от Норуич до Абърдийн от тяхно име. Това съобщи „Дейли Мейл“, цитиран от БТА.

Кралското семейство не е знаело, че евтиният им полет всъщност никак не е бил екологичен. Самолетът, който обичайно е летял по линията, също се е придвижил празен. Затова след около 45 минути, двата полета са произвели общо 4, 5 тона въглеродни емисии.

„Това е изключително необичайно и прави за посмешище похвалните опити на семейството да пътува по-икономично и щадящо за околната среда“, казва неназован източник от транспортния сектор. „Очевидно вината не е тяхна, но това е абсолютно нелепо“, допълва той.

Говорител на компанията „Флайби“ отрече те да са отговорни за решението. Той каза, че тази линия се оперира от „Истърн еъруейс“ . От „Истър еъруейс“ отговориха, че серията от полети няма значение, „стига всички да са пътували добре“.

Самолет лети празен 200 км заради Кейт и Уилям сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Самолет лети празен 200 км заради Кейт и Уилям сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Принц Уилям успя да трогне британците с това, че заведе цялото си семейство в Шотландия на гости на кралица Елизабет Втора с пътнически самолет. За разлика от брат си Хари, който за 11 дни пътува 4 пъти с частен самолет, предават от 24chasa.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар