Лъсна страшната истина за пенсията на Жорж Ганчев

Лъсна страшната истина за пенсията на Жорж Ганчев
4 (80%) 3 votes

Вдовицата му споделя, че е напуснал този свят огорчен

Страшната истина за пенсията на покойния Жорж Ганчев, видя бял свят.

Припомняме, че политикът си отиде от този свят броени дни, преди да навърши 80 години.

Както вече стана ясно, причината за смъртта му е полиорганна недостатъчност, настъпила, в резултат на сърдечната недостатъчност. Новината бе съобщена лично от вдовицата му Валентина Шишкова-Шуши.

Жорж Ганчев

Вдовицата му споделя, че е напуснал този свят огорчен

Последната година от живота на Жорж Ганчев бе изпълнена със здравословни премеждия, след като през лятото на 2018 г. той получи масивен инфаркт в центъра на София. Тогава, като по чудо, лекарският екип пристигна в т.нар. „златен час“ и успя да върне сърцето му в ритъм. По-късно, през есента на същата година, инфарктът повтори Жорж.

След втория удар, въпреки че му бяха поставени цели 3 стента, усложненията не закъсняха. Ганчев бе трудно подвижен, говореше едва-едва и се стопи почти наполовина. Неотлъчно до него в борбата му за живот бе неговата съпруга и голяма любов – Валентина Шишкова, по-известна като Шуши. Тя признава, че Жорж си е тръгнал огорчен и неразбран от този свят.

Припомняме, че рекордьорът в кандидатурите за президент призна при последната си кампания за поста на „Дондуков“ 2, че взима унизително ниска пенсия в размер на едва 110 лева.

„Подиграха се с мен. Все едно аз не съм съществувал в България, в пространството като човек, който е положил труд. Още през 1955 г. аз съм работил в кооперация “Бъдеще” на пазара “Георги Кирков”. Като излязох 1959-а от казармата, работих в кооперация “Фина промишленост”. След това пък в предприятието, където се правеха маслените крикове, а после и в “Балкантон” с Тончо Русев, Морис Аладжем и т.н. Дал съм си средствата и съм си зарязал кариерата в Англия и Америка, само и само да бъда полезен тук.

Ако някой ми каже, че аз съм бил нает от някого да се върна, че някой ми е плащал, просто ще му се изсмея в очите. Това, което моята партия “Български бизнес блок” (БББ) получи от два парламента, съм го сложил към другата голяма горница – мои лични средства. И всичко е било, за да изградя този бизнес блок и той да съществува. Отказах и мерцедесите, и делегациите, и един самолетен билет не съм взел от парламента“, казваше приживе Ганчев, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар