Атанас Стоев с доживотен обет на икона

Гласувайте за статията

Той дарява хиляди левове на бачковска чудотворна икона

Основателят на оркестър „Канарите“ – Атанас Стоев, е дал доживотен обет на икона.

Атанас Стоев е дарил хиляди левове на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица.

Музикантът дал обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково. Със събраните средства той подпомага съхранението на светинята. Атанас Стоев обаче категорично отказва да разкрие каква е причината за доброто му дело.

стоев

Той дарява хиляди левове на бачковска чудотворна икона

Негови близки подозират, че е бил спасен от тежък грях или че той или човек от семейството му, са преборили тежко заболяване.

Атанас Стоев е известен като вярващ човек и затова почитателите на „Канарите“ не са изненадани от благородното му дело.
Те обаче едва сега научават за обещанието, което дава пред Бог и себе си. И тази година акордеонистът и неговите колеги свириха в Бачково, а хонорара си дариха на бачковската чудотворна икона.

Съпругата му Надя разкрива, че и внукът им Атанас също е запален по народната музика. При все, че е на малко повече от 2 годинки, той е луд по тази музика. В това няма нищо странно като се има предвид, че е потомък на музиканти.

Припомняме, че той е отроче на фолкпевицата Джена и Атанас Стоев-младши. „Вече бях солистка на „Канарите“ и една от любимите песни на сина ми беше „Кара Кольо“. Сега се вълнувам още повече, като виждам нашия внук как сам застава пред телевизора и имитира как свирят татко му и неговият дядо.

И най-интересното е, че любимата му песен е „Любе, Атанасе“, която е на мама, татко и „Канарите“, обяснява щастливата Надя, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар