Синоптиците вещаят адски мор

Температурите ще са между 32 и 37 градуса
0

Температурите ще са между 32 и 37 градуса

Прогнозата на синоптиците е за адски мор.

И през днешния ден времето ще остане слънчево и горещо според синоптиците.
В източните райони ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват.

Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в сайта на НИМХ.

синоптиците
Температурите ще са между 32 и 37 градуса

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 17°.

По Черноморието ще е слънчево, около и след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на север от н. Калиакра и временно до 3.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в осем области на страната. Индексът обхваща територии от областите Враца, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Бургас, Ямбол, Пазарджик и Благоевград.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за пожароопасност има в почти цялата страна. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Днес слънцето ще залезе в 20:20 часа. Продължителността на деня е 13:41 часа. Луната ще изгрее в 23:21 часа и ще залезе в 12:04 часа, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.