Ангела Меркел с една и съща дреха повече от 20 години (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Ангела Меркел не сменя любимата си туника

Ангела Меркел не сменя любимата си туника. Всеки има в гардероба си няколко любими дрехи, с които не може да се раздели… Някои от тях пазим с години, просто защото ни стоят добре, а други – защото притежават сантиментална стойност и са свързани с определен хубав момент от миналото, който сме изживели, носейки ги.

Германският канцлер Ангела Меркел също има такъв тоалет, който от време на време сваля от закачалката и облича за различни поводи. Става въпрос за шарена сатенена туника, наподобяваща кимоно, която е купила преди повече от 20 години.

Светлосинята дреха с 3/4 широки ръкави и с десен от начупени цикламени и виолетови ленти, както и жълти ромбове, Меркел слага за първи път на официално събитие през 2002-ра година.  Според „Дойче веле“ обаче тя е закупена преди това. Тогава се появява с нея на музикалния фестивал „Вагнер“ в германския град Байройт. По-късно отново решава да я облече през 2008-ма и 2017-та, като само преди дни пак се спира на същия тоалет.

Още през 2014-та година немският таблод „Build“ забелязва повторението на облеклото. Тогава изданието пише цяла статия, която носи заглавието „Нашият канцлер остава верен на себе си“. В нея медията обяснява, че за разлика от повечето известни личности, които заемат тоалети от дизайнери, Меркел купува дрехите си сама, затова многократно се появява облечена по един и същи начин.

Тогава вестникът дори определя туниката на Ангела като символ на немската практичност. В друга статия закачливо се уточнява, че дрехата е на достатъчно години, за да може „сама да си купи бира“. Извън кръга на шегата, жителите на Германия адмирират канцлера за нейната постоянност.

Ангела Меркел носи една и съща туника повече от 20 години сн. Уикимедия

Ангела Меркел носи една и съща туника повече от 20 години сн. Уикимедия

А повторението на тоалети не е чуждо за никого, дори и за холивудските звезди. Понякога те дори се появяват на събития в дрехи, обличани от други известни личности, пише life.dir.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар