Дъщерята на Чочо Попйорданов няма да носи фамилията му (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Не разрешиха на дъщерята на Чочо Попйорданов да носи фамилията му

7-годишната осиновена дъщеря на актьора Чочо Попйорданов никога няма да носи неговата фамилия. Това решиха на последна инстанция съдебните магистрати. В продължение на три години вдовицата на покойния артист се бореше хлапето да вземе презимето и фамилията на прочутия си татко, но уви, съдът се оказа непреклонен, пише „Уикенд“.

По документи малката Екатерина е записана в регистрите с имената на майка си – Даниелова Мирчева. Въпреки че Даниела и Чочо бяха одобрени за родители на малкото момиченце, актьорът си отиде от този свят буквално дни преди дъщеричката му да прекрачи прага на дома му.

Вдовицата му все пак получи попечителство над нея. Но тъй като с Чочо нямаха брак, малката няма право да носи името на осиновителя си. Социалните служби са категорични, че не могат да запишат фамилията на актьора в документите на дъщеря му, тъй като реално единственият попечител на детето е Даниела. А без негов подпис, малката Катя няма да е Екатерина Петрова Попйорданова.

Въпреки че приживе бе подал молба за осиновяване и всички законни права над детето, Чочо не успя да й се порадва.

Двамата с Даниела направили няколко опита за ин витро, но неуспешни, затова решили да си осиновят дете. Чочо обаче не бил одобрен заради проблеми с алкохола. Той трябвало в рамките на една година да доказва на социалните работници, че може да изпълнява тази отговорна роля.

Дъщерята на Чочо Попйорданов никога няма да носи фамилията му сн. hotarena.net

Дъщерята на Чочо Попйорданов и Даниела никога няма да носи фамилията на актьора сн. hotarena.net

Малко преди смъртта си актьорът вече бил напълно готов за родител. В продължение на един месец Катя живяла при него и Даниела като подготовка, преди да бъде осиновена, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар