Дъщерята на Брус Ли на нож с Тарантино: Историята ви за баща ми е фалшива

Дъщерята на Брус Ли на нож с Тарантино: Историята ви за баща ми е фалшива
3 (60%) 1 vote

Дъщерята на Брус Ли на нож с Тарантино заради филм

Дъщерята на легендата Брус Ли се обиди на Куентин Тарантино. Повод за словесните схватки между двамата е сблъсък относно филм за легендарния карате боец. Шанън Ли, дъщеря на легендата упрекна режисьора, че не представя образа на баща й правдиво. И освен това заяви, че сценарият изобщо не отговаря на истината.

Както е известно, боецът почина при особени обстоятелства преди повече от 20 години. Смъртта му е обект на дискусии и дебати и до днес. Затова и Шанън Ли реагира толкова остро на историята на Тарантино и поиска обяснение от режисьора за историята, която е заснел.

Според официалното становище на Шанън, в „Имало едно време в Холивуд“, Брус Ли е представен като „Чепат характер“, надменен и изключително високомерен.

„Той никога не се е държал по този начин“, възмущава се дъщеря му в интервю за списание „Вараяти“.

Критики се появиха и от бивши приятели и колеги на Брус Ли. Те обвиниха Тарантино, че лъже за отношенията между актьора и бокс легендата Мохамед Али. Според твърденията им, нито веднъж Брус не е казал, че може да пребие Мохамед. Точно обратното — редовно го давал за пример на своите ученици и ги съветвал да се учат на движения от боксьори като него.

В интервю за руски репортери, по повод московската премиера на филма, Тарантино направи някои признания. Режисьорът призна, че наистина е дал малко по-експресивна визия на Ли, но маниерът на арогантност е предаден правилно. Още повече, че самият той го е слушал и познавал лично покойният майстор по карате

Дъщерята на Брус Ли скочи на Куентин Тарантино сн. Интернет

Дъщерята на Брус Ли скочи на Куентин Тарантино сн. Интернет

В отговор на това негово заявление, Шанън Ли го призова да се извини и да замълчи.
„Той трябва да признае, че филмът му лъже. Този проект не е за истинските хора, а да придава някакъв фалшив блясък“, казва още Шанън по този повод.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар