Негативните коментари по адрес на Меган Маркъл не спират

Меган Маркъл е част от кралското семейство от една година, но негативните коментарите по неин адрес не стихват. Вестник "Гардиън" публикува подкаст на тема "Защо толкова много хора мразят Меган Маркъл?". Някои от коментарите не само, че са негативни, но и са изпълнени с омраза. Един от най-тиражираните вестници във Великобритания излезе с дълъг анализ как Меган Маркъл подпомага нарушаването на човешките права и разпространяването на сушата с това, че обича да яде авокадо. Връзките и изводите в статията са в най-добрия случай спекулативни. Някои медии си измислиха правила, които Меган Маркъл нарушила, като това, че било в разрез с обичаите на кралското семейство да се носи черен лак за нокти. Никъде в обичаите и правилата на кралското семейство няма коментар за цвета на лака за нокти, пише "Гардиън", цитиран от БГНЕС. Поне няколко издания излязоха с критични материали и за опита на Меган да играе ролята на главен редактор на септемврийския брой на списание "Вог". Той беше описан като снобски, опит за самореклама, фалшиво моралистичен и неуместно поучителен от страна на жена, която е привилегирована. Същото може да се каже и за Кейт Мидълтън. Тя е живяла удобен живот, но почти никой не критикува благотворителните й дейности или мотивите й да се занимава с тях. Някои критикуваха самото желание на Меган, вместо да се снима за корицата на списанието, да бъде редактор на броя. То беше определено като неуместно за член на кралското семейство. "Гардиън" припомня, че Чарлз и Хари са сред членовете на кралското семейство, които са били редактори на броеве на списания, които четат или харесват, без това да е било критикувано. Според "Гардиън", новото семейство отчасти само провокира фиксацията на обществото и медиите върху тях.

Фотосесия

Хари и Меган не се притесняват да казват, че няма да правят някои неща така, както са правени през годините. Пример за това беше отказът от фотосесия на стълбите на болницата с новородения им син. Медиите обикновено получават такава сесия от кралските двойки. Херцогът и херцогинята на Съсекс не обявиха и кои са кръстниците на Арчи. Това кара много хора да се вглеждат повече и да търсят във всеки техен ход нещо неуместно. Друга причина за тиражирането на критики срещу Меган и Хари е значителното разрастване на социалните мрежи, които са в пъти по-мащабни, отколкото когато Кейт и Уилям станаха семейство. Те дават поле за изява на хиляди критици. "Гардиън" смята още, че има журналисти от традиционните медии, които заемат крайни позиции за Меган и Хари, за да изпъкнат и да направят реклама на самите себе си.

Семейство

Друг аспект от драмата около новата херцогиня е нейното семейство. В документален филм баща й и сестра й имаха негативни коментари за нея. Скандалите в семейството на Маркъл със сигурност допринасят за негативните истории в медиите. Част от негативното отношение срещу Меган идва и от нейната раса, смята изданието. Цитиран е голям материал в тиражния вестник "Мирър", в който има редица намеци и типични сред крайнодесните формулировки срещу етническите и расови малцинства. Принц Хари сам насочи медиите в тази посока, след като излезе с позиция, още преди с Меган да се оженят, в която критикуваше медиите, че са се прицелили в приятелката му, заради произхода й. Това активирало хиляди тролове и истински расисти в социалните мрежи, както и сайтове, които търсят този вид публика. [caption id="attachment_600547" align="aligncenter" width="300"]Негативните коментари по адрес на Меган Маркъл не спират сн. Инстаграм/ sussexroyal Негативните коментари по адрес на Меган Маркъл не спират сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption] Част от критиките били предизвикани и от консервативни традиционалисти. Не толкова отдавна британският монарх абдикира, за да може да се ожени за американска актриса. Връзката и последвалият брак на принц Чарзл и Камила Паркър - Боулс също беше голям скандал. Принц Хари пък се ожени за разведена американска актриса от смесен произход. За много хора това е прекалено драстична промяна, предават от nova.bg.