Меган Маркъл със специални бижута (Вижте скритите им послания)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл носи бижута със скрити послания

Съпругата на принц Хари Меган Маркъл не проявява особен интерес към бижутата. Тези, които слага обаче, почти винаги носят скрити послания. На парада на рождения ден на кралица Елизабет Втора през юни Меган носеше пръстен със знака, символизиращ вечност. След раждането на сина си Арчи на едно от колиетата си херцогинята имаше златна буквичка „А“.

А един от любимите златни пръстени на Меган има специално значение и носи скрити послания. Преди няколко дни в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм Меган и Хари споделиха снимки от пътуването им до Африка през 2017-та година за Световния ден на слоновете. Той се отбелязва на 12-ти август от 2012-та година насам, пише 24chasa.bg. Тези кадри не са били публикувани досега.

На един от тях Меган Маркъл носи златен пръстен със символа „Хамза“. Херцогинята на Съсекс носеше същият пръстен на благотворително събитие през миналия декември, отбелязва „Сън“. „Хамза“ символизира Божията ръка. Вярва се, че предпазва от зли очи. Ако някой има лоши намерения към вас, то символът ще ви пази и няма да бъдете наранени.

„Ръката на Хамза“ е важен символ в ислямската народна митология, нарича се още и „Ръката на Фатима“. Вярва се, че той носи още късмет, плодородие, щастие, сила и благословия. Дланта е отворена, като палецът и малкият пръст са максимално отдалечени един от друг. В ислямския свят този символ доста често се използва за защита. Хората го държат в домовете си или го поставят на входната врата. Слага се на скъпи за тях неща, като вярват, че така те ще бъдат опазени.

Фатима

Фатима е най-малката дъщеря на пророка Мохамед. В ислямската култура тя е почитана като силна и влиятелна жена с лечебни сили. Определяна е като кралицата на жените на рая. Така тя е модел за подражание на младите майки. Следователно „Хамза“ е не само символ, който предпазва, но е и символ на женската сила и мощ.

Символът на пръстена на Меган е със син сапфир във формата на око със златисти мигли или лъчи. Това е друг символ в турската култура, известен като „Окото на Назар“. Той също предпазва и носи късмет.

Пръстенът на херцогинята е дело на турския дизайнер Кисмет и струва около 270 евро.

Когато „Ръката на Хамза“ е обърната надолу, се вярва, че ще спомогне за изпълняване на желанията на този, който я носи, отбелязва „Дейли сабах“.

По-рано Меган бе забелязана и с пръстен „Missoma“ във формата на отворено сърце. Цената му е 85 британски лири и символизира любов, приятелство и страст.

Бижутата на Меган Маркъл със скрити послания сн. Инстаграм/ sussexroyal

Бижутата на Меган Маркъл със скрити послания сн. Инстаграм/ sussexroyal

През 2018-та година, малко след като херцогинята сподели, че е бременна, носеше пръстен с думата „любов“върху него.

Пръстенът на херцогинята я пази от зли очи сн. Инстаграм/ sussexroyal

Пръстенът на херцогинята я пази от зли очи сн. Инстаграм/ sussexroyal

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар