Спряха разследването за покушението срещу Златко Баретата

Гласувайте за статията
6 години след стрелбата срещу Златко Баретата разследващите не разкриха кой е килърът

Поради липса на нови доказателства е спряно разследването за покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата – пише в. „България днес“. Преди повече от 6 години неизвестен и досега килър окървави централния вход на Съдебната палата в дтоличата, а мишената по чудо оцеля – отбелязва изданието.

На 29 януари 2013 г. Златомир Иванов пристига пред дома на Темида, за да застане на подсъдимата скамейка по дело за наркотици срещу него, по което 5 гоини по-късно бе окончателно оправдан от ВКС. Във фаталния ден Златко Баретата се кани да влезе през централния вхд на столичната Съдебна палата. Придружен е от гардовете си. Секунди преди да прекрачи прага, върху мъжете се изсипва дъжд от куршуми. Чуват се 7-8 изстрела.

Оказва се, че стрелбата идва откъм таванско помещение на Търговския дом, намиращ се точно срещу съда. Наемникът стреля с автмат „Калашников“, установява разследването. Килърът се прицелва единствено в краката и ниско долу в стомаха на Златомир Иванов, тъй като добре знае, че мишената му се движе с бронежилетка и специално изработена шапка. Четири куршума достигат целта си. Баретата се свлича на земята, но успява да пропълзи в сградата, за да се прикрие. В същото време неговият гард отвръща на огъня, но също е ранен в крака.

Златко Баретата вече е възстановен след покушението

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар