Терор в Хонконг и Москва (Световната общност в шок от репресиите в Китай и Русия)

Гласувайте за статията

Терор в Хонконг и Москва, световната общност в шок

Снимки от терора в Хонконг и от политически демонстрации в Москва и Русия разтърсиха световната общественост. Кадрите, които се появиха в мрежата ясно показват на какви репресии са подложени антиправителствените мигранти. По време на протест в Москва момиче е било удряно с юмруци в корема от руски полицаи. По принцип кадри от подобни митинги рядко стават обществено достояние. Но този път те се разпространиха като вирус и предизвикаха невероятен скандал.

В момента руската власт прави всичко, за да намали влиянието на опозицията. Протестите в Москва бяха обявени за незаконни, но след разпространението на видеото на битото момиче, цялата руска и световна общественост скочи. Кадрите, на които се вижда как Дария Сосновская е влачена и удряна в корема от двама полицаи бяха споделени от певеца Егор Крид и неговите 10 милиона фенове, както и от Сергей Лазарев, който също има над 4 милиона последователи и активна гражданска позиция. Под натиска на обществото, властите признаха протеста за законен. Над 60 000 души се събрали, за да протестират срещу политиката на Путин. Сосновская, която също присъствала на протеста, се оказала в ареста заради забележка към полицай. Тя се оплакала, че са арестували демонстрант с увреждания и в инвалидна количка, съобщава „Ройтерс“.

В Хонконг положението не е по-розово. Пекин нарече антиправителствените протести на летището „терористичен акт“ и заяви, че ще се справи с демонстрантите с всички средства. Заради сблъсъците там са ранени десетки пътници, а също така са блокирани и много служители на летището. Протестиращите нападнали и пребили полицай, както и репортер на „Глобал Таймс“ подозирайки ги в шпионаж и подривна дейност. Пекин остро осъди тези действия и нареди на полицията да се разправи с демонстрантите, с всички средства.

Китай и Русия шокираха с репресии сн. Twitter/You Tube

Китай и Русия шокираха с репресии сн. Twitter/You Tube

Продемократично настроени граждани на Хонконг протестират срещу политиката на Пекин в града. Действията и на двете страни бяха осъдени от световната общност, която призова за мирни преговори. Съдейки по-новите сблъсъци, по-скоро ще видим гражданска война.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар