Доналд Тръмп продължава войната срещу мигрантите (Вижте на какво ги подлага)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп спря помощите за мигранти, ядели твърде много

Доналд Тръмп буквално обрече на глад семействата и децата на бедните мигранти в САЩ, които са дошли в търсене на по-добър живот в Америка. Американският президент въведе ново ограничение — всички чужденци, които се ползват от помощите за бедни, държавни жилища и купони за храна, ще бъдат лишени от право да кандидатстват за зелена карта.

„Да бъдеш американец е привилегия. Която ще получат само онези, които са способни да стоят на собствените си крака. Ние няма да издържаме бедни чуждестранни мигранти“, заяви и директорът на федералната служба по въпросите за миграцията Кен Кучинели. По думите му, всеки, който е в състояние да работи и да се издържа, може да получи шанс за зелена карта. Но Америка повече няма да дава убежище на нуждаещите се. Или на бежанци.

„Уморен съм да гледам как американския данъкоплатец плаща безплатната храна, купоните и здравните грижи на хора от други страни. Новата политика ще спре това“, защити решението си Доналд Тръмп пред журналисти. Той заяви още, че „никой, който не е роден в тази страна не е американец“. И допълни, че получаването на американско гражданство трябва да бъде специална привилегия, предава „Би Би Си“.

Американският президент явно е забравил, че самият той е потомък на мигранти. Както и че баба му и дядо му са германски преселници. Които са избягали от Европа в търсене на по-добър живот. Тръмп също така явно е получил сериозна амнезия относно факта, че собствената му съпруга и първа дама на САЩ — Мелания Кнаус е имигрантка. И както изглежда няма никакъв спомен, че трите му най-големи деца, сред които и любимата му дъщеря Иванка са наполовина с чешки произход.

Доналд Тръмп спря помощите за мигранти сн. Wikimedia

Доналд Тръмп спря помощите за мигранти сн. Wikimedia

Все пак бившата му съпруга Ивана също не е американка. Два щата вече подготвят оспорване на закона на Тръмп, обвинявайки го, че обрича на глад цели семейства. А някои американски медии дори го наричат новият Хитлер.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар