Марта Вачкова сияе от щастие на 60!

„Най-вълшебните дни! С верни приятели и любими хора. От сватба преляхме празника в юбилей! Щастлива съм! Благодаря на всички, които духом бяха с нас!”, написа Марта Вачкова във фейсбук профила си. Ден след 60-тия си рожден ден, който празнува на 29 юли. [caption id="attachment_600302" align="aligncenter" width="300"]Марта Вачкова Марта Вачкова грее от щастие[/caption] И с тези думи актрисата, позната и като сестра Жекова на почитателите на сериала „Откраднат живот”, обобщи съвършено точно радостта си и се отдаде на ваканцията си на родното Черноморие. Вече от няколко дни Марта се радва на слънце и разходки с яхта, а компания й правят нейни приятелки и разбира се, любимия й Владо Пенев, с когото си партнират в популярната сапунка. Двамата бяха кумове на сватбата на бизнесмена Николай Вълканов и любимата му Румяна Георгиева край Бургас, а водещ на партито бе Юлиан Вергов, който също играе доц. Банков в „Откраднат живот”.

И след тържеството, Марта и Владо се отдадоха на релакс. По традиция, всяко лято двамата прекарват няколко дни на родното Черноморие. Актьорите, които са известни с близкото си приятелство, в каквото прераства студентската им любов, нямаха търпение за тази ваканция.

И както винаги, не останаха задълго сами. Към компанията им се присъединиха приятели. А Марта е толкова щастлива, че сияе на всички снимки, които споделя във фейсбук. На кадрите актрисата позира на яхта в дамска компания. И по всички личи, че се забавляват, пише вестник "Уикенд". Актрисата има всички поводи да е щастлива. Не, че някога усмивката й се е скривала за дълго. Позитивизмът на Марта е пословичен. И все пак, в последно време, дъщерята на големия актьор Григор Вачков не може да се оплаче нито от хармония в личния си свят, нито от липса на работа. Марта, която дълго време бе водещ в ефира на БНТ, се завърна с гръм и трясък на театралната сцена, а ролята й в сериала „Откраднат живот” даде така желания тласък на кариерата й. Дъщерята на Григор Вачков, популярна още от легендарното шоу „Ку-ку”, пак е любима актриса на публиката, при това с нова, актуална, а и сериозна роля. Героинята й сестра Жекова даде възможност на Марта да разгърне потенциала си. Актрисата е щастлива, че дъщеря й Рада, която е студентка в Художествената академия, следва уверено своя път. Двете имат изключително силна връзка не само като майка и дъщеря, а и като приятелки. „Невероятен човек е дъщеря ми”, казвала е Марта, която истински се възхищава на Рада. За нея казва още, че е умна, изключително силен характер, обрана и разумна. Има безпогрешна преценка и дори дава съвети на майка си. А Марта се вслушва в мнението й, защото знае, че е искрено и честно, а и доста често се оказва права.

Актрисата е щастлива и в личен план. И това личи по широката й усмивка. Марта и Владо Пенев никога не са криели близостта си. И все пак отношенията им са някак загадъчни, защото и днес почитателите им се чудят само приятели ли са или в някакъв момент ще ги изненадат със сватба.

„Има нещо, за което всички само могат да мечтаят. Имам нечовешка връзка с Владо Пенев. Необяснима за много хора. Владо е голямата ми любов. Той е вечната ми любов. Всяко лято сме заедно, всички празници прекарваме заедно. Ние сме неразделни заедно”, споделяла е Марта, когато са я питали дали е сама. И да, тя заспива сама, по различни причини. Но е щастлива в личен план. Дори се е определяла като късметлийка. Не само, заради „необяснимата си любов” с Владо Пенев.