Сюрея от „Висше общество“ влиза зад решетките

Гласувайте за статията

Върховният съд на Турция потвърди присъдата

Актрисата Зухал Олджай, която влезе в ролята на Сюрея в сериала „Висше общество“, влиза в затвора.

Присъдата на известната турска певица, театрална и киноактриса Зухал Олджай, бе потвърдена от Върховния съд на Турция.
Тя й е била присъдена заради обида към турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Сюрея

Върховният съд на Турция потвърди присъдата

У нас звездата е популярна с ролите си на Сюрея в сериала „Висше общество“, както и в сериалите „Ифет“ и „Една любовна история“.
На първа инстанция актрисата получи присъда от 11 месеца и 20 дни затвор. Адвокатите й обжалваха, но Върховният съд отхвърли жалбата и потвърди дадената присъда на първоинстанционния съд.

Според медиите в Турция, присъдата е била потвърдена единодушно от състава на Върховния съд, което означава, че след броени седмици Зухал ще бъде тикната зад решетките.

Драмата с нея започна на 5 август 2016 година, когато неизвестен мъж се обадил на номера на полицията в Турция – 155. Той подал сигнализирал, че Олджай изпълнява в заведение в Кадъкьой песен, в която се съдържали обидни думи срещу президента Ердоган.

Вследствие актрисата беше обвинена за това, че променила текста на песента с цел да оскърби Ердоган. В защитата си пред съда Зухал Олджай отхвърли обвиненията, като заяви, че не е имала оскърбителен мотив, а само е искала да нагоди текста към ритъма и актът й в никакъв случай не бива трябвало да се разглежда като обиден, а по-скоро като закачка с публиката.

Обясненията й обаче не бяха приети, а тя не получи и подкрепата на свои колеги от гилдията, които не пожелаха да вземат позиция в скандала. Единствено почитателите на актрисата и нейните роднини се опитаха да я отърват от престой зад решетките, заливайки социалните мрежи с положителни думи и мнения за нея.

Всъщност това съвсем не е първа присъда за екранната Сюрея от „Висше общество“. През 2010 г. певицата бе осъдена да заплати парична глоба от около 2 хиляди евро за „обида на длъжностно лице“. Настоящият й случай обаче е по-тежък. Въпреки това някои турски юристи смятат, че певицата и актриса все пак има шанс да бъде освободена условно, тъй като срокът на наказанието е по-малко от една година, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар