Феномен в Полша! В това село се раждат само момичета (Учените изумени от загадката)

Гласувайте за статията

Феномен в Полша, в местно се раждат само момичета

Истинска загадка! Село в Полша държи рекорда по раждаемост на… момичета. Това е единственото село в страната, където вече десетилетия наред се раждат само и единствено момичета. Странната ситуация събра там учени, доктори и дори социолози, които се опитват да си обяснят странното събитие. Засега без резултат.

Ситуацията в село Миешче Одржански е странна за мнозина. А причината е, че в това село живеят само жени. Повече от десетилетие в селището на амазонките няма родено нито едно момче, а кметът предлага награда на онази двойка, която се сдобие с мъжка рожба.

Учените пък си блъскат главата над странния феномен.

В селото постоянно е пълно с журналисти, изследователи и репортери. Всички търсят отговор на загадката, но без резултат, пише „Ню Йорк таймс“.

За първи път светът чува за странното село, когато от общината изпратили момичета на конкурс за млади пожарникари доброволци. На медиите им станало интересно и от този момент, ситуацията станала „малко луда“, казва кметицата Кристина Зиндиак.

Неотдавна в селото пристигали цели четири телевизионни екипа. И тръгнали да проучват всичките 96 къщи, за да разберат „къде са изчезнали мъжете“.

„Учените проявиха интерес да разберат защо тук се раждат само момичета“, казва Реймънд Фришко, кмет на община Цисек, в която попада и селото.
„Има и лекар, които идват от цялата страна и дават съвети как да се добие мъжко дете“, казва той.

По думите му, лекарите смятат, че богатата на калций диета може да повлияе на пола на бебето, ако жената иска да има момче.

„А, ако това не сработи, винаги може да приложите изпитания метод на полските дървари. Дръжте брадва под брачното легло“, смее се той.

Село в Полша стана феномен - защо там се раждат само момичета? сн.WP Wiadomości

Село в Полша стана феномен – защо там се раждат само момичета? сн.WP Wiadomości

Иначе Фришко е обещал награда за следващата двойка, която се сдобие с момче.
„Ще му кръстим улица и ще му посадим дъб. То със сигурност ще получи много хубави подаръци“, обещава кметът.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар